СНС: Шокирани смо Пајтићевим псовкама у парламенту

Српска напредна странка је шокирана, али не и изненађена, понашањем и вулгарношћу председника Демократске странке Бојана Пајтића, који је изговорио псовке у парламенту што се могло чути и у директном преносу скупштинског заседања, наводи се у саопштењу те странке. Александар Мартиновић каже да ДС намерно опструише избор Маје Гојковић јер тиме намерава да нанесе штету СНС-у.

Напредњаци наводе да је "данашњим простачким испадом Пајтић још једном показао своју немоћ услед недостатка аргумената, одсуства политичког програма и идеја".

"Пајтић је показао поново своје право лице свим грађанима Србије, који су имали прилике уживо још једном да виде и чују како изгледају култура и демократија у интерпретацији лажног демократе Бојана Пајтића", наводи се у саопштењу.

Напредњаци указују да их, нажалост, не чуди понашање Пајтића, који је очигледно изгубио и манире и живце због губитка привилегија и могућности да и даље краде народне паре, а сви грађани коначно виде о каквој особи и странци је реч - о онима који су отели новац чак и од деце са сметњама у развоју, који су уништили Војводину и обогатили се на муци народа.

Мартиновић: Псују и ником ниšта, с њима нема договора

Шеф посланика СНС-а Александар Мартиновић рекао је да ДС намерно опструише избор Маје Гојковић мислећи, како каже, да ће тиме да нанаесе штету СНС-у.

"Мислим да су данас грађани могли да виде у директном преносу како изгледа кад Бојан Пајтић и ДС покушавају да спрече да се Гојковић изабере за председника парламента", рекао је Мартиновић новинарима у парламенту након што је председавајући одредио паузу од десет минута и позвао на консултације шефове посланичких група.

Мартиновић се том позизву није одазвао, јер су, како је рекао, то људи с којима не можете ни о чему да се договорите.

"Са ким да се договоримо, са онима који псују? Ја бих био проглашен за највећу политичку хуљу и битангу да сам опсовао. Како да се договоримо, па јесмо ли се договорили у петак", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је рекао и да је невероватно да Мићуновић није опоменуо свог страначког шефа Бојана Пајтића, када је опсовао, а што се чуло у директном телевизијском преносу, додајући томе и критике на рачун председавајућег који, како тврди, не даје реч посланицима СНС-а.

"Даје реч посланицима ДС-а, да вређају и тако цео дан и константно нам прети како ће седницу да прекине у 20 сати и спречи избор Маје Гојковић", рекао је Мартиновић.

Такво понашање, према његовим речима, показује какав је однос ДС-а према скупштини и показује да "је ДС исти као и 2000. године, када су палили скупштину, износили фотеље, уметничке слике..."

Додао је да је СНС јуче показао добру вољу и да омогући опозицији да имају потпредседнике председничка места у неким кључним одборима.

"Али изгледа да реч ДС-а не вреди", рекао је Мартиновић и додао да ће СНС наставити са се бори јер су их грађани бирали да се боре, а не да ћуте.

Поновио да седница може да траје и "пет дана", али да ће доћи дан за гласање, те да ДС неће моћи да спречи избор Маје Гојковић.

Закључио је да је једини кривац за досадашњи ток расправе управо председавајући, који, сматра Мартиновић, води рачуна само о страначким интересима.

"Пајтић је данас опсовао, а да је то урадио неко од посланика СНС-а, друштвене мреже би гореле како примитивни напредњаци псују", уверен је Мартиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара