СНС: Мићуновић нанео срамоту парламентаризму

Лажни демократа Драгољуб Мићуновић, председавајући на данашњој седници новог сазива Скупштине Србије, злоупотребио је на најбруталнији начин своју краткотрајну функцију и нанео дуготрајну срамоту српском парламентаризму, оценила је Српска напредна странка и додала да је на тај начин Демократска странка показала, још једном, своје право лице. Реаговао и Александар Мартиновић.

Представници ДС-а, без икаквог правног основа и скандалозно кршећи Пословник о раду током целе данашње седнице, онако како то само лажне демократе знају, самовољно, и на најбахатији начин, спречили су избор председника и потпредседника Скупштине Србије и даљи рад парламента, подсећајући грађане на своју стару праксу – урушавања институција, истиче СНС у саопштењу.

Наводи се да је Демократска странка тим "срамним чином казнила све грађане Србије који чекају доношење модерних закона и даљи напредак".

"Несхватљиво нам је да се било ко, па таман то био и ДС, грчевито бори против рада Скупштине, чији је једини циљ доношење закона и корист свим грађанима. Лажне демократе, исти они који су олако запалили Скупштину, крали чак и уметничке слике и фотеље из највишег представничког тела свих грађана, којима је нормално да се туку на улици са грађанима, који свакодневно шире говор мржње, вређају жене и новинарке, вређају националне мањине, и данас су, чим су уграбили прилику, грубо злоупотребили свој положај и поново се ругали демократији у Србији", истичу напредњаци.

Српска напредна странка поручује "лажним демократама" да ће се још јаче борити, свим легитимним средствима, против њиховог лоповлука, самовоље и свакодневних лажи и чинити све да од Србије коначно створе пристојну, модерну и уређену државу, наведено је у саопштењу СНС.

Мартиновић: Скандалозан потез Мићуновића

Председник Посланичког клуба СНС-а Александар Мартиновић изјавио је да је председавајући парламента прекидом вечерашње расправе о избору председника скупштине учинио скандалозан потез, изван сваког доброг политичког обичаја.

"Прекид седнице је крајње скандалозан, ми смо данас имали консултације са Мићуновићем, где су присуствовали сви представници посланичких група.

Посланичка група СНС-а је изашла у сусрет Демократској странци и Саши Радуловићу", рекао је Мартиновић Танјугу.

Првобитни договор је, како је рекао Мартиновић, био да скупштина има шест потпредседника.

"Ми смо омогућили да скупштина има седам, тако да су и ДС и Радуловић добили по једног потпредседника, а требало је да се они договоре ко ће дати једног. Договор је био да данас радимо док се не изабере председник скупштине, испоставило се да је Мићуновић тај договор прекршио", додао је.

"Да ли на своју руку или свог страначког шефа, не знам, али мислим да се на овакав начин седнице скупштине не прекидају ни кад су у питању седнице скупштина општина или градова без консултација, без договора, брутално, на своју руку, у ситуацији када треба да се изабере председник скупштине, мислим да је то крајње скандалозно и изван сваког доброг политичког обичаја", истакао је Мартиновић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво