Мићуновић: Реплике и касни избор недостојни парламента

Посланик ДС-а и председавајући парламента Драгољуб Мићуновић рекао је да је прекинуо конститутивну седницу јер је сматрао да су бројне полемике и касни избор председника недостојни парламента.

"“Три пута сам упозорио представнике владајуће већине да тако опструишу избор председнице парламента, јер се бесконачно јављају за реплике. Упозорио сам да није добро да бирамо председницу у поноћ или иза поноћи, по мраку, него да је изаберемо нормално дању, када се то и ради"”, рекао је Мићуновић новинарима у парламенту.

Мићуновић је навео да је у тренутку када се одлучио да прекине седницу било 33 пријављених и још неколико говорника који имају право на пола сата говора, што значи да би се у избор председника ушло иза поноћи.

"“Не разумем у чему је проблем, нисмо у ратном стању, да је то питање живота и смрти да то одржимо иза поноћи. Такво понашање је деградирање парламента и то не могу да дозволим, бар док ја на то могу да утичем"”, рекао је Мићуновић, наводећи да је он тим поводом хтео да одржи консултације, али да се шефови клубова нису одазвали.

Каже да му није преостало ништа друго него да се после викенда настави седница, у нади да ће у току тог дана да се све заврши.

"“Желим да у миру и разговору обавимо тај посао на нормалан и културан начин. Све друго су неразумни пристици и није добро за сам парламент"”, рекао је Мићуновић, додајући да је потрошено најмање пет сати за дисквалификације неистомишљеника.

Одлуку Мићуновића вечерас су коментарисали представници политичких партија.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи