БДЗ Сјенице: Вежбе на Пештеру застрашивање Бошњака

Одбор Бошњачке демократске заједнице Сандžака у Сјеници оценио је да је војна вежба на Пештерској висоравни демонстрација силе и застрашивање локалног становништва које већински чине Бошњаци, те затражила од владе да их заустави.

Одбор је затражио од владе и војног врха да заустави вежбу и тако заштити бошњачко становништво у Санџаку, истичући да међународно право забрањује извођење војних маневара на територији на којој живе припадници малобројнијег народа.

Наводећи да је Пештерска висораван оаза за органску производњу хране, а да се приликом војних вежби испали велика количина муниције непознате врсте и састава, БДЗ наводи да имају разлога да сумњају да се намерно и смишљено природно окружење у којем живе Бошњаци загађује.

БДЗ сматра и да се таквим поступцима смањује простор за афирмацију идеје помирења о којој је, наводе, више пута позитивно говорио и премијер.

Они су незадовољни што владајуће политичке структуре у Санџаку нису реаговале против извођења војних вежби.

На привременом полигону Пештер изводи се војна вежба у оквиру командно-тактичке вежбе "Морава 2016".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се