ЛСВ: Теслиној урни место у музеју

Лига социјалдемократа Војводине оценила је да је урни Николе Тесле место у музеју с његовим именом и његовом заоставштином, где почива годинама. Њено премештање није и не може бити ствар одлуке сусрета председника државе и патријарха, саопштила је ЛСВ.

"Теслина урна није само неизоставни део збирке тог музеја, него и светски споменик науци, који се не премешта. Покушај СПЦ да то издејствује био је и пре две године, када су се томе успротивили и његова родбина, Музеј Николе Тесле и научна јавност, па је читав поступак заустављен", подсећа ЛСВ и додаје да посебно забрињава што сада патријарх у то питање уплиће председника државе.

"Прошли пут смо рекли, а данас понављамо - ако неко жели да Тесли гради споменик у порти храма, нека гради. Али премештати урну из музеја, апсолутно је недопустиво", наводи се у саопштењу.

"Уколико се то сада догоди, то не би био један у низу резултата Николићевог гажења Уставом дефинисаног начела секуларности државе, већ светска срамота", наводи ЛСВ.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво