Непосредни избори у ДС-у 24. септембра

Захтев већине чланова Главног одбора Демократске странке је да се страначки избори одложе за септембар, тако да је коначна одлука демократа да се гласа 24. септембра. Предлог лидера странке Бојана Пајтића најпре је био да се непосредни избори одрже 10. јула. На вишечасовној седници Главног одбора анализирани су и резултати које је та странка постигла на изборима 24. априла.

Лидер ДС Бојан Пајтић изјавио је да та партија не може бити задовољна постигнутим резултатима на претходним изборима, али да може бити задовољна чињеницом да је успела да осујети оне који су желели да је униште.

Пајтић је на седници Главног одбора позвао чланове да подрже предлог да следећи унутарстраначки избори буду непосредни.

Према његовим речима, ДС има много већи потенцијал од оног што је постигнуто на ванредним парламентарним изборима, али да је ипак осујећен покушај уништења партије.

Пајтић је рекао да је циљ напредњака на претходним изборима био да увећају број посланика и да ДС уклоне из политичког живота.

Како је истакао, Вучић би на тај начин био "диктатор по вољи Запада", јер би алтернатива био Шешељ и екстремна десница. ДС то неће дозволити, рекао је Пајтић.

Тражећи подршку за непосредне изборе Пајтић је рекао да ДС на тај начин показује да је демократскија и другачија.

Пајтић је поручио Вучићу да СНС никад неће личити на ДС јер се, тврди Пајтић, код напредњака потпредседници диктирају, а код ДС кандидују.

Најављујући програмске и организационе реформе на јесен, кад ће бити одржана радна скупштина, Пајтић је тврди да ДС није странка из 2012. године и да је данас мање бројна јер су из ње излазили опортунисти.

Коначна одлука чланова Главног одбора ДС-а је да се страначки избори одрже 24. септембра. Званичних кандидата још нема, али се незванично осим актуелног лидера Бојана Пајтића, помиње и садашњи потпредседник Драган Шутановац. 

Пајтић се поново осврнуо на случај Савамале, рекавши да Вучић пореди хапшење Милошевића и случај рушења у Савамали.

Прво је цивилизацијски чин, а друго реализација приватног интереса, рекао је Пајтић.

Одласком Вучића на састанак код председника Русије суверенитет Србије је бачен под ноге, закључио је Пајтић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво