СНС изабрала ново руководство, Вучић једногласно за председника

Скупштина СНС-а једногласно је изабрала Александра Вучића за председника странке, док је за заменика председника изабрана Јоргованка Табаковић. Потпредседници странке Марија Обрадовић, Марко Ђурића, Миленко Јованов и Милош Вучевић. Председника Извршног одбора досадашњи председник општине Уб Дарко Глишић. Главни одбор овластио Председништво странке да одлучује о коалицијама на свим нивоима.

Спрска напредна странка изабрала је ново руководство, а новоизабрани потпредседници поручили су да им је, уз част, припала и велика одговорност да наставе са променама које је њихов лидер Александар Вучић започео у претходном мандату.

На изборној скупштини СНС-а за председника странке једногласно је поново изабран Алекасндар Вучић, док је за заменика председника изабрана Јоргованка Табаковић, чија функција остаје замрзнута док је на челу Народне банке Србије. У уводном делу седнице Вучић је рекао да је Српска напредна странка ставила Србију изнад странке.

Главни одбор СНС једногласно је изабрао четири потпредседника странке - Марију Обрадовић, Марка Ђурића, Миленка Јованова и Милоша Вучевића, док ће преостала два потпредседничка места заузети чланови странке који се буду истакли својим резултатима у наредном периоду.

На месту председника Извршног одбора Радомира Николића заменио је досадашњи председник општине Уб Дарко Глишић.

Изборна скупштина изабрала је и ново Председништво СНС-а у којем је 42 члана, уместо досадашњих 30, као и нови Главни одбор. 

За чланове Председништва изабрани су Зоран Бабић, Ирена Вујовић, Милош Вучевић, Братислав Гашић. Међу члановима Председништва су и Дарко Глишић, Маја Гојковић, Бојан Димитријевић, Владимир Ђукановић, Дејан Ђурђевић, Марко Ђурић, Дамир Зобеница, Биљана Ивковић, Миленко Јованов.

Такође су изабрани Алекса Јокић, Јадранка Јоксимовић, Горан Кнежевић, Златибор Лончар, Јана Љубичић, Владанка Маловић, Александар Мартиновић, Веран Матић, Милосав Миличковић, Игор Мировић, Зорана Михајловић, Бранислав Недимовић, као и Александар Николић.

У Председништву су и Радомир Николић, Марија Обрадовић, Зоран Перишић, Видоје Петровић, Лука Петровић, Бранислав Простран, Гојко Радић, Никола Селаковић, Жељко Сертић, Драган Стевановић, Небојша Стефановић, Љубиша Стојмировић.

За чланове Председништва изабрани су и Милун Тодоровић, Александра Томић, Горан Цветановић и Мирослав Чучковић.

Јованов: Србија наставља путем победе 

Новоизабрани потпредседник СНС-а Миленко Јованов рекао је новинарима после изборне скупштине и седнице Главног одбора да ће се нови потпредседници трудити да Србија настави путем којим је кренула за време владе Александра Вучића, а то је, каже, пут победе.

Милош Вучевић је навео да су нови потпредседници свесни одговорности који су добили и да желе да исправе недостатке које су приметили током изборне кампање, да се посвете странци и раду на терену.

Упитан да ли то значи да више неће бити градоначелник Новог Сада, Вучевић је рекао да ће се то видети 17. јуна, када буде одржана конститутивна седница Скупштине града Новог Сада.

Марија Обрадовић, која је била посланица Скупштине Србије, рекла је да је њен избор на високу странчку функцију израз Вучићевог поверења у жене и женском политичком активизму.

Навела је да ће један од њених приоритета бити и већи ангажман жена у политичком одлучивању.

Марко Ђурић, иначе директор Канцеларије за Косово и Метохију, рекао је да је СНС направила данас историјски искорак јер је на врхунцу политичке снаге показала да је спремна да кадровском политиком буде носилац промена.

СНС ће доказати, рекао је Ђурић, да је суштински различита од странака које су водиле Србију од 2000. до 2012. године и које су једино допринеле промени сопственог имовног стања.

"Борба за промене нас је ујединила око СНС и та странка ће и даље бити барјактар промена", рекао је Ђурић.

Изборној скупштини СНС-а присуствовало је 3.862 делегата, од укупно 4.000.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво