Вучић: Србију смо ставили изнад СНС-а

У периоду од последње скупштине странке до данас били смо најодговорнији политички фактор у Србији, иако су то била тешка времена - погодиле су нас поплаве и суша, рекао је Александар Вучић подносећи извештај о раду СНС-а на Изборној скупштини у Центру "Сава". Српска напредна странка ставила је Србију изнад странке, оценио је лидер напредњака. Миленко Јованов, Милош Вучевић, Марко Ђурић и Марија Обардовић предложени су за потпредседнике странке.

Вучић је на Изборној скупштини СНС, првој после ванредних парламентарних избора на којима је освојила убедљиву већину, рекао да је та странка показала да је у претходном периоду била најодговорнији чинилац у земљи и најодговорнији политички фактор.

"Храброст је оно што разликује озбиљне политичке партије од оних који су на тој сцени кратко и због себе", приметио је Вучић.

Навео је да је СНС наследила тешко бреме и да је после деценија пропадања неко морао грађанима да каже да "аспирин и андол не могу да поправе здравствено стање" и да се тако не могу излечити јавне финансије.

То је урадила управо СНС, оценио је Вучић, додајући да то, међутим, није урађено на најбољи начин, о чему је расправу најавио на затвореном делу седнице.

Вучић је поручио да ни у раду у времену које долази неће бити празних прича, јер је битна ефикасност и још већи рад.

"Није снага у Александру Вучићу, у нама функционерима, већ у народу који подржава идеју нормалне и пристојне Србије", рекао је Вучић, приметивши да је и то резултат односа СНС према Србији и грађанима. Зато, како је истакао, изгубити време је озбиљан злочин и злочин према будућности.

"Зато данас неће бити празних прича, битна је ефикасност и још већи рад и да сваки минут потрошимо тако да онај следећи минут не буде бачен и узалудан", истакао је Вучић, најављујући неупоредиво строжу контролу у наредном периоду, јер у претходне две године готово да није постојала контрола локалних и других функционера.

"Многи су помислили, као друге партије, да је важно бити на власти и искористити време, а после тога баш нас брига, некако ћемо да трајемо и да побеђујемо. Победили смо, јер смо имали довољно храбрости да се суочимо са најтежим питањима и на њих одговоримо", казао је Вучић.

Србија данас, како је навео, има већи раст економије, пад дефицита, каже да ћемо успети да се вратимо на период од пре 2008, да ћемо имати следеће године можда највећи раст у Европи, да имамо веће пореске и акцизне приходе него икада.

Додао је да је смањена незапосленост, али не довољно - када је СНС преузимала владу она је износила 26 одсто, сада је 17,9, а као циљ је поставио да се тај ниво спусти на испод 15 и у наредним годинама на просек ЕУ, који износи између 10-11 одсто.

"Путеве градимо успешније и више него икада, по први пут у року. Већ следеће године имаћемо завршен комплетан Коридор 10", рекао је Вучић.

Председник СНС каже да би за њега највећи пораз био ако би се СНС претворила у оно у шта се претворила Демократска странка 2008. године, кад се дочепала власти, и да то неће дозволити.

"Пре сопственог повлачења, нећу то да дозволим, сами ћемо да покажемо да је СНС странка за године и деценије у будућности", рекао је Вучић на изборној скупштини странке.

Вучић је рекао да СНС не сме да има судбину других политичких странака у Србији кад се дочепају власти, јер се саме урушавају од мржње, сујете, оговарања, лоших међусобних речи и због тога што се сами никад не мењају.

"Зато хоћемо да освежимо странку и подмладимо је", рекао је Вучић.

"Ево вам све телевизије, опет ниšшта нећете урадити"

Ево вам све телевизије, опет ниšшта нећете урадити поручио је лидер СНС-а политичким и другим опонентима који непрестано говоре о недостатку медијских слобода у Србији.

"Ви само говорите, а ми ћемо резултатима рада да вас побеђујемо. Не можете ви у пет да устајете и до два да радите, као што ми можемо до десет. То је оно што не могу да победе", поручио је Вучић на изборној скупšтини странке.

Како је рекао, о медијској блокади, диктатури и аутократији говоре они лицемери који су мењали људе на јавном сервису преко ноћи.

"Говоре нам, а ја обично ћутим о томе, о медијској блокади, а погледајте какво је то лицемерје, кажу диктатура, аутократија, а сад кажу мењате нешто на јавном сервису. Мењао је УО у складу са законом, а када су они долазили мењали су све новинаре и уреднике за једну ноћ. Ми нисмо ниједног новинара и уредника", рекао је Вучић и додао да је свему томе циљ само да се кажžе све најгоре о њему.

Критике ће, међутим, само да ојачају СНС, рекао је Вучић и додао да је њихов идеал слободна и демократска Србија.

Неки су ушли у коалиције без одобрења странке

Вучић је изјавио да су неки чланови странке на локалу направили коалиције за које нису добили одобрење, истакавши да су се због личних интереса удружили чак и са онима који су напредњаке оптуживали за најгоре ствари.

“Неки су нашу идеју и идеологију за дан или два претворили у своју власт са онима који су нас лажима оптуживали за најгоре ствари, и за крађу избора, иако су знали да никакве крађе није било, осим што су они на силу и уз нечију подршку успели да убаце још једну листу у парламент”, рекао је Вучић и додао: “Могу да их убаце све, никакав проблем, зна се ко је добио већинску подршку народа и никакав страх од свих њих заједно немам”.

Како је навео, познаје у бар четири локалне самоуправе људе који су се заклињали на верност, говорили о великим принципима које подржавају, а који су већ неколико дана после избора ушли у коалциију са људима за које нису добили одобрење централе странке.

"Њима је једна ствар била битна, да они буду неко и нешто у локалној самоуправи, без плана и програма и зато ћемо морати да мењамо многе ствари у будућности", рекао је Вучић.

Њихов програм, рекао је, није оно шšто могу да учине за своју локалну самоуправу, већ šшта могу да учине за себе.

“Урадили су то не због страначких или интереса општине, већ због својих интереса. Показали су да им до странке није нимало стало, да су показивали лажну оданост и према странци и лажну љубав и веру и у мене као председника странке и у све друго”, нагласио је Вучић.

"Данас ћемо показати да се разликујемо, да не мораš довека да будеš на функцији, да је у реду мало да одеš, па се опет вратиš, а не заседнеš 20 година...Са тим принципом је доста", рекао је Вучић. Зато ће смене да буду учестале, нагласио је Вучић.

Поручио да ће због тога увести свакодневну контролу, те да неће више да чује да се у Нишу говори о сукобу напредњака, већ о изграђенима фабрикама. “Тако ће бити у свакој општини. Показаћемо да смо другачији од других”, поручио је председник СНС.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 28. мај 2016, 20:01) - anonymous [нерегистровани]

Zasto toliko dugo nema rezultata istrage o slucaju "Savamala"

Demonstrirajte nam tu efikasnost i odgovornost! Pretvorite te vase ideale (reci) u dela (akciju). Ne moze to biti toliko komplikovano, samo budite dosledni i recite nam ko je to odgovoran, A onda primenite zakon, nas zakon, "ni po babu, ni po stricevima"...

(субота, 28. мај 2016, 17:07) - anonymous [нерегистровани]

O, ljudi moji, opet ce Srbija da bude, dezurni.....

.......krivac, kada se "EU" - raspadne?! Svaka zajednica, bilo kako da se zove gde su bili zajedno Srbija i Hrvatska, ili obrnuto, nije imala - "srece"!

(субота, 28. мај 2016, 16:57) - anonymous [нерегистровани]

Srbija pa Srbija

A srbija je odavno trebala biti u Evropskoj uniji i istrebljena korupcija pohapšeni lopovi i t.zvani tajkuni..neki su pobegli po svetu...a vi političari stalno vičete Srbija pa Srbija,uradite navedeno dajte narodu okvire da radi a prevarante i lopove sankcionišite...