Ђурић: Ускоро решење за српске пасоше на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је за РТС да је умерени оптимиста да се проблем грађана на КиМ који имају биометријски пасош Републике Србије реши у краћем року. Свакако ће се наћи административно решење за тај проблем, рекао је Ђурић.

Марко Ђурић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је делегација Србије предочила европским званичницима да је неприхватљиво да грађани Србије са КиМ теже улазе у земље ЕУ са званичним биометријским пасошем Републике Србије, него људи који долазе у Европу без иједне путне исправе.

Истиче да је делегација Србије "на ту тему била посебно оштра", пошто је и председник владе ставио у задатак да се то питање хитно реши.

Ђурић каже да је умерени оптимиста да се тај проблем реши у краћем року, али да ипак, режим пријема у те државе не зависи од Србије.

"Сасвим је сигурно, и то могу да преузмем одговорност пред грађанима, да нећемо оставити наше грађане на КиМ без важећих докумената са којима могу без виза да путују у ЕУ", поручио је Ђурић.

Што се тиче разговора о нормализацији односа са Приштином, Ђурић каже да је од европских представника добио потврду посвећености да се поштују постигнути договори, док су се од Приштине чула само условљавања.

"Оно што је за наш важно је то што је наш приступ разговорима позитивно оцењен од стране европских представника", истиче Ђурић.

Каже да Србија у разговорима има подршку чак и од стране оних који се залажу за независност Косова.

Коментаришући Изборну скупштину Српске напредне странке која се одржава данас, Ђурић је истакао да ће то бити прилика да се види како се странка на врхунцу своје моћи и утицаја мења да би наставила да буде мотор промена, што се, како напомиње, први пут дешава са неком великом странком у Србији.

Каже да се странка "освежава", а да је, такође, важна и идеја да државни функционери не треба да имају високе страначке функције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи