Вулин: Посета Вучића Москви је његов лични однос с Путином

Министар за рад Александар Вулин оценио је да посета премијера Александра Вучића Москви говори о његовом личном односу са председником Русије Владимиром Путином и о значају политике наше земље, која се признаје у међународним односима.

"Сигурно да од таквог односа, па и личног који евидентно постоји између Вучића и Путина, Србија има користи и може да има само већу корист. Ја заиста не знам за пример да се председник владе једне земље величине Србије у тако кратком периоду срео са толико важних државника и представника најмоћнијих држава на свету", рекао је Вулин Танјугу.

Изразивши задовољство што је до те посете дошло, Вулин каже да ће сарадња Србије и Русије бити настављена и да ће "наравно бити унапређена".

"Наша политика очигледно даје резултате, истог дана имали сте посету Путину и уклањање блокаде за поглавља 23 и 24. Не знам колико још земаља може да се похвали таквом политиком и таквим резултатима, а морам признати да ми је занимљиво када слушам критике тог састанка и то критике од оних који никада нису приметили да добијамо савете и не баш само савете како треба да водимо своју политику и од много нижих чиновника са Запада”, рекао је Вулин.

Према његовим речима, то никада никоме није засметало, бар онима који критикују посету, а сада “одједанпут, на поруке у којима се каже да се надамо да ћемо наставити сарадњу, а него шта ћемо, него ћемо наставити са сарадњом са једном од најмоћнијих земаља на свету”, проналазе политичке поруке да нешто није урађено у интересу Србије, а заиста јесте. 

"Не могу да се не осврнем на ове који су се у изборима предстаљали отприлике као Путинови портпароли и заступници његових интереса, како сада немају бог-зна шта да кажу. Сећам се да су се заклињали да ће радити све супротно од онога што ради Александар Вучић, претпостављам да се онда не би видели са Путином, да је то њихова порука”, рекао је министар.

Додаје да се, сваком случају, наша политика се показује као једина исправна, а то је, наводи, политика вођења рачуна о српским интересима и чувања пријатеља и на истоку и на западу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво