Саудијски шеик на списку потенцијалних терориста

Влада Србије је, на основу Закона о ограничавању располагања имовином у циљу спречавања тероризма, на листу "означених лица" ставила шеика Најефа Салама Мухамеда Ујаима ел Хабабија из Саудијске Арабије, који је Ал Каидин емир источне зоне Авганистана, објављено је на сајту Владе.

Шеик ел Хабаби, како се наводи у решењу Владе од 17. маја, рођен је 1980. или 1981. године и користи више лажних имена – Фарук ел Кахтани, Фарук ел Катари, Фарук ел Кахтани ел Катари, шеик Фарук ел Кахтани, шеик Имран Фарук, шеик Фарук ел Катари.

У Авганистану је од 2009. и води батаљон Ал Каиде у тој земљи од средине 2010. године.

Националност му је саудијска, а поседује катарски пасош издат 2007. године, са тренутном адресом у Авганистану. 

Комитет УН успостављен резолуцијама 1267 (1999), 1989 (2011) и 2253 (2015), одобрио је 28. марта Ел Хабабијев унос у Листу санкција за Исламску државу и Ал Каиду против појединаца, група, предузећа и ентитета који подлежу замрзавању имовине, забрани путовања и ембаргу на оружје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво