Какве промене очекују странке?

Скупштина СНС-а у суботу могла би да се заврши избором нових потпредседника. Спекулише се и да би, у зависности од тога хоће ли бити у позицији или опозицији, и СПС могао да промени лидера, као противкандидат Дачићу помиње се Ружић. Турбуленције и код демократа - страначки избори могли би бити превремени, и о томе ће се одлучивати у суботу.

Неизвестан састав нове Владе, а неизвесно је и у странкама. Шта се говори незванично, а шта кажу у странкама?

То што су Зорана Михајловић и Никола Селаковић физички били иза мандатара, не значи да ће стајати иза њега и у Влади.

"Ја бих волео да то буду, али о томе тек треба да се договарамо. Мислим да су вредно радили", рекао је премијер Александар Вучић.

Да ли су били довољно вредни да остану и на позицијама потпредседника странке, знаће се након Скупштине СНС у суботу. Штампа спекулише: потпредседнички врх СНС ће бити освежен. За промене у странци на твитеру навија и посланик Владимир Ђукановић.

"За Марију Обрадовић, Миленка Јованова и Милоша Вучевића, гласам свим срцем да буду потпредседници СНС", рекао је Ђукановић.

Ланчано - од промена унутар СНС може да зависи и састав будуће владе, а од састава владе можда и кадровске промене у СПС-у. Садашњи врх СНС позвао је Вучића да не зове социјалисте у Владу. За то има разумевања и потпредседник СПС-а Бранко Ружић, који се због таквог става све чешће помиње као страначка опозиција Ивици Дачићу.

Потпредседница СПС-а Славица Ђукић Дејановић рекла је да нити може, нити јесте нити жели да буде противкандидат.

"То никада није била тема код нас у партији, у медијима јесте. Што се Ивице Дачића тиче, он ужива наше неподељено поверење, за случај да не будемо у Влади на републичком нивоу, Ивица Дачић ће се бавити као први човек СПС -а политичким радом, парламентарним радом", каже Ђукић Дејановић.

Ни то што ће на месту заменика председника одменити Александра Антића, каже, не значи да је Антић изгбио подршку.

"Сви потпредседници ће у одређеном периоду, бар 6 месеци бити заменици", навела је Славица Ђукић Дејановић.

Могућа ротација и унутар ДС. Спекулише се да ће унутарстраначки избори и брже него што то статут омогућава - 10. јула. Тај датум је нереалан уколико се на седници Главног одбора у суботу усвоји предлог Бојана Пајтића да избори буду непосредни.

"Ми ако желимо да покажемо како ће то да изгледа, ми морамо да имамо процедуру која не траје краће од 70-80 дана", навео је Горан Јешић, потпредседник ДС-а.

Противкандидат Бојану Пајтићу за сада је само Драган Шутановац, и то је део демократске процедуре, а не унутарстраначки сукоб - тврди Јешић. Због такве процедуре, не искључује могућност нових фракција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи