Коха: Становници Дечана неће поштовати одлуку суда

Власти и становници општине Дечани неће поштовати прошлонедељну одлуку косовског Уставног суда којим се имовина два предузећа у друштвеном власништву, "Апико" и "Илирија", уступа манастиру у Дечанима, пише приштински лист "Коха диторе".

Становници општине Дечани тврде да је одлука суда политички мотивисана и неуставна, наводи лист. КФОР је, у међувремену, појачао своје присуство у околини манастира, наводи Коха диторе

Градоначелник Дечана Расим Сељманај рекао је јуче да је Уставни суд, одлуком о уступању својине два друштвена предузећа манастиру, дао легитимитет одлуци донетој за време режима Слободана Милошевића 1997. године.

"Ми ћемо снажно реаговати против те одлуке", поручио је Сељманај, преноси Коха диторе.

Уставни суд Косова је 21. маја закључио дугогодишњи судски спор у корист манастира Високи Дечани и потврдио власништво манастира над 24 хектара земље, која је 16 година била под судским спором, саопштила је Епархија рашко-призренска.

У одлуци објављеној на службеном сајту, Уставни суд Косова није прихватио
прошлогодишњу одлуку Апелационог већа специјалне коморе Врховног суда Косова да се предмет поново врати основном суду у Дечанима.

Уставни суд је такође утврдио да је претходна одлука Врховног суда од 27. децембра 2012. године, којом је потврђено власничко право манастира на земљу у спору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво