Наставља се потрага за авионом “Иџипт ера“

И даље се трага за авионом египатске авио-компаније "Иџипт ер", који се у ноћи између среде и честврка срушио у Средоземно море. Засад нема назнака шта би могао да буде узрок рушења авиона, каже француски министар спољних послова Жан-Марк Еро. Eгипатске власти, међутим, сумњају да је највероватније реч о тероризму. Три француска истражитеља и један технички експерт из компаније "Ербас" прикључили се истази.

Француске власти саопштиле су да испитују све могућности и околности које су довеле до пада "Ербаса А320" египатске авио-компаније "Иџипт ер", након што је утврђено да делови који су пронађени у близини грчког острва нису бело-плаве боје и не припадају авиону те компаније.

"Испитујемо све могућности, али ниједна није превагнула јер апсолутно не располажемо никаквим назнакама о узроку (пада авиона)", рекао је француски шеф дипломатије Жан-Марк Еро за француску телевизију, пренела је агенција АФП.

Додао је да ће се представници француске владе састати сутра са породицама жртава којима ће пренети све информације којима располажу.

Иначе, јутрос су три француска истражитеља и један технички експерт из компаније "Ербас" стигли јутрос на Међународни аеродром у Каиру како би помогли у истрази о судбини несталог авиона, саопштили су аеродромски извори.

Француски истражитељи долазе из француске Службе цивилног ваздухопловства за истраге и анализе, наводе исти извори, преноси Ројтерс.

Француска учествује у истражној комисији на челу са Египтом, као земља у којој је авион произведен и чијих се 15 држављана налазило у летелици, од укупно 66 путника и чланова посаде, међу којима је било 30 Египћана, наводи британска агенција.

Опсежна потрага за авионом "Иџиптера", који је нестао са радара током лета на линији Париз-Каиро, настављена је и данас, након што је и потпредседник те авио-компаније потврдио да остаци пронађени у Средоземном мору ипак не припадају њиховом авиону са лета 804.

У потрази, у близини грчког острва Карпатос, учествују Грчка, Египат, Француска и Британија, пренео је Би-Би-Си.

Потпредседник египатске авио-компаније Ахмед Адел изјавио је синоћ да остаци пронађени у Средоземном мору ипак не припадају њиховом авиону.

Египатски председник Абдел Фатах ал Сиси наредио је министарству цивилне авијације, војном центру за потрагу и спасавање, морнарици и ваздухопловним снагама да предузму све неопходне мере како би лоцирали олупину авиона.

У саопштењу његовог кабинета, Сиси је наредио да министарство цивилне авијације формира истражни комитет који би одмах започео истрагу о узроцима нестанка авиона, јавио је Ројтерс.
Авион "Ербас А320" са 66 путника и чланова посаде касно у среду увече је нестао са радара, а египатске власти сматрају да је већа вероватноћа да је авион оборен помоћу бомбе, него да је реч о техничком квару.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара