Вучић за РТС: Стабилност у региону је најважнија

За демократски капацитет је веома важно да скупови опозиције и власти у Бањалуци протекну мирно, поручио је из Ваљева премијер Александар Вучић. То би показало нашу зрелост, рекао је Вучић за РТС истакавши да је стабилност најважнија.

Премијер Вучић замолио је све актере у Бањалуци да све протекне мирно.

"Ситуацију пратимо целе ноћи са органима Републике Српске и уз ситније ствари које се дешавају није било до сада проблема", рекао је премијер за РТС и додао да су успели да изброје тачан број аутобуса који долазе и на митинг власти и опозиције.

Према његовим речима, важно је за демократске капацитете да све протекне мирно и то би показало зрелост. 

Вучић каже да се чуо са неким од политичких актера обе стране и они су га уверавали да ће дати све од себе да протести протекну мирно.

Премијер је рекао да се у региону дешавају чудне ствари и да је најважније да се сачува стабилност.

Премијер се позвао на примере из региона, подсећајући да у Македонији странци непрестано померају датум избора, да у Хрватској нема кворума иако имају нову владу, да у Пришšтини нема седнице парламента без сузавца, а у Подгорици је, како је рекао, било непријатно гледати оно што се јуче догодило. 

"Има и наше неспособности, али има и утицаја других који сањају нека пролећа", каже Вучић.

"За економски напредак нам је потребна стабилност", каже Вучић, који је замолио све људе који учествују на протестима да све протекне мирно и да после скупа заједно оду у кафану да нешто поједу и попију, да се покаже демократска култура.

Вучић је рекао да то што су нека лица задржана на граници представља рутински посао.

Премијер је истакао да је спреман да иде у Бањалуку, када буде потребе, па и данас.

"Сви ћемо мирно вече да дочекамо и да се поносимо српском демократском културом", уверен је Вучић, додајући да ћемо успети да избегнемо "неке замке".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво