Вучић најавио најмање шест нових министара

Премијер Србије Александар Вучић најавио је да ће у новој влади бити најмање шест нових министара и додао да је питање да ли ће са неким уопште и почети преговоре о коалицији.

"Неки људи ће наставити да раде свој посао, а многи неће. Неки су радили добро, неки други нису, али је увек добро да имате свежу крв", рекао је Вучић у интервјуу Блицу.

Како је додао, "и Барселона мора да размишља шта ће после Месија".

"У наредном периоду морамо тако да размишљамо. Не могу ни ја да будем председник владе доживотно, већ морамо да размишљамо о томе ко ће доћи после мене", истакао је Вучић.

Упитан када ће почети преговоре о коалицији, председник Владе Србије каже: "Да ли ћемо почињати преговоре о коалицији, то је питање. Видећемо".

Вучић каже да је за њега најважније да пише програм и да то озбиљно напредује.

"Желим да се о томе дискутује, желим да се о свему томе разговара озбиљно у Србији, а не језиком мржње, не језиком критике. Да се сви критички осврнемо и видимо шта би било најбоље решење", поручио је премијер Вучић.

Вучић каже да о коалицији није желео да разговара ни са лидером социјалиста Ивицом Дачићем, а на питање да ли то намерава, одговара да ће о свему отворено разговарати, додајући: "Какво ће решење бити, видећемо тек".

Није желео да говори ни о могућности да у коалицију уђе са Либерално деморкатском партијом.

"Што се (Бориса) Тадића тиче, не знам ни да смо имали разговоре, али видим да у нашој земљи сви имају потребу да хоће или неће са оним ко их и није позвао", каже Вучић.

Најавио је промене и у страначком руководству и у Влади и навео да за неке министре које планира да промени има замену, док за неке друге нема.

Упитан које су позиције критичне, премијер истиче да су веома важна министарства пољопривреде, просвете и здравља.

Што се тиче најављених промена у СНС, каже да странка треба да се припрема за период у којем ће доћи и нови председник и додаје да ће се на следећој скупштини, за четири године, вероватно то догодити.

Одговарајући на питање шта ће бити прва три задатка нове владе, Вучић каже: "Све што треба да урадимо да добијемо четврту и пету ревизију са ММФ-ом".

"За обичне грађане то ће значити да смо на добром реформском курсу, да смо направили чврст, стабилан темељ, али и да смо изнад те прве плоче и да смо почели да зидамо. То је велика ствар за нас", истакао је Вучић.

Као други задатак нове владе, навео је Железару, а као трећи Рударско топионичарски басен Бор.

Вучић је истакао да је напредњачка већина у Народној скупштини апсолутно стабилна и да не може бити угрожена због широке коалиције у којој се СНС налази.

Указује да већина нема везе са бројем коалиционих партнера, већ са легитмитетом који је неко добио, додајући да сви знају ко тај легитимитет има.

"То није питање технике и математике. Многи ово користе као разлог да оправдају свој неуспех, што је бесмислено. Скупштинска већина биће стабилна, много више него 2012. године, функционисаћемо без икаквих проблема", рекао је Вучић.

Упитан да ли страхује од нових прилика и односа у парламенту, он одговара: "Зашто бих? Још чешће ћу него у претходном периоду долазити на скупштинске расправе да разговарам са представницима опозиције".

Говорећи о опозицији, он је поменуо Војислава Шешеља, рекавши да се плаши његовог приступа јер је био "нешто интелигентнији од неких других", али је оценио да би рејтинг лидера радикала могао да падне ако крене са оштријом и прљавијом кампањом против премијера и Владе.

"Ако ме питате да ли имам бојазан какву ћемо слику слати у свет, али и нашим грађанима због сувише страсти, сувише негативизма, то је демократија и на то морамо да се навикнемо.

Задовољан сам што видим да ријалитијима пада гледаност, тако ће и ово бити интересантно неколико месеци", каже Вучић, на питање о повратку СРС-у и уласка Двери у парламент. 

Не знам ко су људи с фантомкама

Премијер Александар Вучић рекао је да не зна ко су људи с фантомкама који су рушили објекте у Савамали и да му није јасно о чему се ту ради.

"Не знам, али ми је интересантно да Балша Божовић има фантомку. Ја је немам. Питам се да ли ју је добио од својих пријатеља", одговорио је премијер.

Вучић каже да је ту иначе реч о бесправним објектима, па се пита ако је то неко из града или неке општине радио, зашто није то радио у по бела дана.

"Ти људи нису имали никакво право да направе уџерицу од једне од најлепших улица. Стварно ми није јасно о чему се ту ради", рекао је Вучић.

На констатацију да је пред изборе најавио хапшење убице певачице Јелене Крсмановић, али да се то још није догодило, премијер каже да је рекао да се томе надам. „Мислим да полиција зна све, али још тражи материјалне доказе", каже Вучић.

"Мислим да је све искључено. Полиција недвосмислено зна ко је у то умешан, али та сазнања за тужилаштво нису довољна", закључио је Вучић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво