Пајтић: Непосредни избори у ДС-у у наредних шест месеци

Лидер ДС-а Бојан Пајтић изјавио је да ће изборна скупштина странке бити организована на непосредан начин тако што ће чланство имати право да гласа, а не делегати, те да ће она, према статуту странке, бити одржана у наредних шест месеци.

"Демократска странка разликује се од других странака, јер желимо да демократија буде непосредна и општа, да чланови имају право да кажу шта мисле о својој странци, шта мисле о странци на локалном, регионалном централном нивоу... То произилиази из статута ДС-а по коме шест месеци после избора мора бити одржана станачка скупштина", оценио је Пајтић приликом обележавања страначке славе у Нишу, а наводи се у саопштењу ДС-а.

Председник ДС-а је навео да режим покушава да "спинује преко својих медија", да од нечега што је статут, што је ред ствари, што се формално увек дешава у ДС, прави некакву причу.

"Нема некакве приче, све амбиције су природне, људи су амбициозни и треба да буду абициозни, а ми ћемо процес избора одржавати у консултцијама са Председништвом. Термин избора и одржавање скупштине биће прецизиран у консултацијама на Председништву странке", рекао је Пајтић.

Нагласивши да је најважнија порука да ће ти избори бити непосредни, Пајтић је оценио да ће само странка која је у стању да себе стално демократизује бити у стању да демократизује и цело друштво.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи