Козарев: Не дискриминисати Србе на КиМ

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев рекао је да нема потребе за дискриминацијом оних грађана на Косову и Метохији, који имају пасоше које им издаје Координациона управа МУП-а Србије.

Душан Козарев је у изјави новинарима рекао да је, пошто се најављује бели Шенген за исправе које издају институције у Приштини, онда потпуно логично да се не дискриминишу они који су носиоци исправа у нашем систему и наших пасоша са територије КиМ.

Козарев је подсетио да је издавање пасоша грађанима на КиМ, преко Координационе управе у Београду, практично била нека врста заштите у виду гаранција које је Република Србија дала ЕУ а која раније није сматрала да простор КиМ испуњава услове за бели Шенген.

"“Како сада такви услови нису на снази и како је практично европски став да и КиМ као простор испуњава стандраде за бели Шенген онда сматрамо да нема потребе за било каквом врстом дискриминације било кога у зависности од тога коју врсту исправе носи",” рекао је Козарев.

Поента је да ако је адреса имаоца пасоша на КиМ, а КиМ је безбедан са становишта белог Шенгена, онда нема потребе да тај неко буде ограничен у погледу слободе кретања кроз шенгенски простор, закључио је Козарев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво