СНП: Покренути судске поступке против одговорних за "Бљесак"

Српска народна партија саопштила је да тражи од правосудних органа у Србији да покрену судске поступке против одговорних за злочин протеривања 30.000 и убиство најмање 300 српских цивила, који су у акцији "Бљесак", током првомајских празника 1995. године, починиле хрватске војне, паравојне и полицијске снаге.

Хрватски "оружници" су тада, уз логистику пензионисаних генерала НАТО-а, у само једном дану, у акцији која је била претходница "Олује", етнички "почистили" од Срба Западну Славонију, део тадашње Републике Српске Крајине, територије под заштитом снага Уједињених нација, наводи СНП.

За тај масовни злочин, нико од хрватских државних и војних команданата никада није одговарао, ни пред хрватским судовима, нити пред Међународним судом правде у Хагу, указује СНП.

Та странка истиче да главне полуге власти у Загребу поново држе они који не признају ужасне размере геноцида које је над Србима, Јеврејима и Ромима, у Јасеновцу, Јадовну и осталим стратиштима, починила усташко-нацистичка "Независна Држава Хрватска", а чији континуитет, додаје СНП, данас црпи најновија чланица Европске уније, Република Хрватска.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи