Николић завршава тродневну посету Џакарти

Председник Србије Томислав Николић је, трећег и последњег дана званичне посете Индонезији, обишао компанију Салим Груп, која је заинтересована за ширење инвестиција у Србији, затим је боравио у Националном архиву, а потом разговарао са српском дијаспором у тој земљи.

Компанија Салим Груп је највећи конгломерат у Индонезији, који годишње оствари приход од преко 70 милијарди америчких долара и послује у више од 50 земаља широм света.

Председник компаније Ентони Салим детаљно је информисао председника Николића о пословању које покрива бројне области, попут прехрамбене индустрије, хемијске индустрије, аутомобилске индустрије, грађевинарства, пољопривреде, енергетике, телекомуникација, туризма и угоститељства, саобраћаја, рударства и бројних других.

Оно што је посебно привукло пажњу председника Николића били су планови председника Салима за улагања у српску привреду.

У Инђији би током следећег месеца требало да почне са радом фабрика нудли, која ће пословати у оквиру система компаније Салим Груп. Та компанија планира и да прошири пословање у Србији, односно да до половине наредне године утростручи своја улагања у српску привреду.

Током посете Националном архиву, Николић је рекао да у односима две земље не постоји ниједна страница у нашим архивама коју бисмо желели да склонимо.

"Наше пријатељство је без мрље. Државници треба увек да имају на уму да ће њихови потези једног дана бити у архивама. Јуче смо председник Ђоко Видодо и ја отворили врата пријатељства која су 58 година била затворена", рекао је председник Србије.

Председник се састао и са преставницима српске дијаспоре у Џакарти са којима је разговарао о могућностима привредне сарадње две земље.

Том приликом подељене су брошуре у којима су објашњене могућности и начини за инвестирање, као и које погодности Србија нуди страним инвеститорима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво