Удовички: Нове систематизације у 145 општина у Србији

Министарка за државну управу Кори Удовички рекла је да је 145 локалних самоуправа одредило максималан број запослених и у великој мери припремило нове систематизације, али није хтела да потврди информације да је отпуштање већ почело.

“Задовољни смо темпом и озбиљношћу у којем сви приступају овом послу без обзира што је предизборно време”, рекла је Удовички новинарима у Аеро клубу.

До 8. фебруара 2016. године требало је да буде смањен број запослених за 14.512 особа, 25.000 отказа планирано је до 2018. године, а Удовички је рекла да се није одустало ни од једног од тих циљева.

Поједини београдски медији су данас објавили да су председници 101 општине у Србији подвукли црту и кренули са рационализацијом, премештањем и отпуштањем запослених, као и да је са резовима кренуло 70 одсто општина од укупно 145.

Према тим наводима, у локалним самоуправама треба да буде отпуштено 5.700 људи и на листи општина које су број службеника прилагодиле одлуци владе о максималном броју запослених су Ниш, Апатин, Лајковац, Бечеј, Лозница и други.

“Управо данас договорамо детаље са организацијом коју смо ангажовали да на један непристрасан начин ради мониторинг процеса рационализације и да претвара те информације у нешто што је разумљиво да не би било забуне у јавност. Већ 145 локалних самоуправа је одредило максималан број запослених и у великој мери су припремили систематизацију за сваку организацију. То је велики посао”, нагласила је Удовички.

Додала је да није спремна да говорим о детаљима да не би дошло до грешака и неспоразума у јавности.

Према њеним речима, то министарство је морало да ангажује додатне снаге ради обраде захтеве за отпремнинама, а хоће да обуче и људе у другим министарствима за бављење тим послом.

“Могу да кажем само да гурамо најбрже што се може, не вреди да дајемо рокове у процесу који је већ требало да буде готов. Сви знају да је рационализација висок приоритет, ради се пуним капацитетом на томе”, нагласила је Удовички.

Навела је да на рационализацију неће утицати предизборни процес, који мора да се заврши.
“Не могу да дам прецизније податке без да ризикујем грешке и неспоразуме, али могу да кажем да процес напредује добро и да је озбиљно схваћен", рекла је Удовички и навела да план за отпуштање око 14.500 људи није промењен и само није завршен према очекивању.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво