Ђурић: Брисел да реши проблем са блокадом камиона

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже за РТС да ће премијер Србије Александар Вучић у недељу, 3. априла, посетити Косово и Метохију, што ће, истиче, за народ тог краја бити снажна подршка у тешком и нестабилном времену. Истиче да нико не спречава било чији камион, са било каквим материјама да улази у централну Србију и да то што Приштина ради нема везе са привредом ни рационалним понашањем.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да ће председник Владе Александар Вучић у недељу, 3. априла, посетити Косово и Метохију.

"Премијер ће се састати са рударима "Трепче" у Лепосавићу, а посетиће и Косовску Митровицу. Мислим да је за народ тог краја то снажна подршка у тешком и нестабилном времену", напомиње Ђурић.

Већ седам дана ниједно возило које превози опасне материје, међу којима су и нафтни деривати, из централне Србије није ушло на Косово због мера реципроцитета, а Ђурић каже да то што се дешава са камионима нема више никаквог смисла.

"Ми не спречавамо било чији камион са било каквим материјама да улази у централну Србију, нисмо ометали ни приштинске камионе. Питам представнике ЕУ до када ће толерисати ову једнострану блокаду, која штети и привреди и грађанима", истиче Марко Ђурић.

Каже да је Приштина прешла све границе и да је ушла у зону неприхватљивих понашања.

"Ми свакако имамо границе стрпљења и нећемо ћутке гледати. Прича о реципрочним мерама је измишљена. Ми најнормалније пуштамо све време камионе из Приштине, али нећемо ћутке чекати да нам интереси буду згажени и постоји мали простор да се тај проблем реши", напомиње Ђурић.

Каже да ово што се дешава нема везе са привредом ни са рационалним понашањем.

"Позивамо их још једном да реше проблем који су сами створили свима нама", каже Ђурић.

Додаје да није у плану промена статуса Универзитета у Косовској Митровици.

"Ми смо поносни на Универзитет у Косовској Митровици и на 12.000 студената који уче и раде. Ништа се неће мењати и наставићемо са подршком том универзитету, који је окосница наше будућности на КиМ", истиче Ђурић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво