Заветници одржали скуп против НАТО-а у Београду

На протесту у центру Београда присталице Српског сабора Заветници затражиле од Владе да поништи Закон о сарадњи са НАТО-ом и распише референдум о даљем приближавању и сарадњи са Алијансом. Учесници скупа потом су се окупили испред РТС-а, где су затражили бољи медијски третман и већу заступљеност у програму.

Представници Заветника навели су да су из РТС-а добили обећање да ће вечерас бити емитован прилог о њиховом протесту и најавили да ће део њих остати испред зграде РТС-а у Таковскј улици до 19.30, како би видели да ли је обећање и испуњено.

Скуп Српског сабора Заветници почео је на Тргу Републике, одакле је више хиљада окупљених мирно пошетало до РТС-а, а на челу колоне носили су велики транспарент "Отпор окупацији, није Србија НАТО колонија".

"Ми захтевамо да се хитно поништи закон којим се Србија претвара у НАТО колонију, јер је то чин велеиздаје, јер Србија тиме предаје свој суверенитет НАТО алијанси која је Србију бомбардовала", поручила је представница покрета Милица Ђурђевић.

Ђурђевићева је позвала присталице Заветника да минутом ћутања одају пошту радницима РТС-а погинулим у НАТО бомбардовању.

"Некада је национални дневник РТС-а почињао песмом 'Волимо те отаџбино наша', а данас почиње 'Одом радости' и НАТО пропагандом", рекла је Ђурђевићева и додала да је РТС кућа која спроводи "антисрпску политику".

На скупу су грађани носили заставе Заветника и Србије, фотографије председника Русије Владимира Путина и транспаренте "Не у НАТО" и "НАТО марш из земље", док је са разгласа пуштана патриотска музика и музика из косовског краја.

Окупљени су скандирали увреде на рачун премијера Александра Вучића и председника Томислава Николића.

Подршку су им пружили и представници покрета Двери и Демократске странке Србије.

Како је речено, данашњи скуп је само наставак протеста против НАТО-а због, "спорног споразума који је Србија склопила са Алијансом и којим је дозволила да НАТО војници слободно пролазе кроз Србију, без кривичне и материјалне одговорности".

Заветници су на скупу затражили да буде расписан референдум, јер сматрају да је право народа да одлучује о сарадњи са тим војним савезом.

Заветници су данас Републичкој изборној комисији поднели листу за парламентарне изборе 24. априла, која носи назив "За слободну Србију-Заветници", а носилац листе је Милица Ђурђевић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи