Стефановић одговара Петрову: Погледајте у своје двориште

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је потпредседнику хрватске владе Божи Петрову да је Србија шокирана начином на који се он меша у унутрашње ствари Србије, те да би било добро да "погледа у сопствено двориште".

У писаној изјави достављеној медијима, Стефановић је Петрову саветовао да би било добро да "погледа у сопствено двориште" и види како живе Срби у Хрватској, они који су преостали након прогона који је организовао режим Фрање Туђмана.

Министар је навео да би Петров требало да се осврне и на свакодневне претње које Срби у Хрватској добијају, као и на угрожавање свих људских права.

"Било би добро да види црнокошуљаше који парадирају центром Загреба, уништавање ћириличних табли, систематско спречавање повратка Срба на вековна огњишта, али је очигледно да он то не жели да види", констатовао је Стефановић.

Поручио је и да у Србији нема таквог понашања.

"У Србији не постоји повампирење фашизма. Што се катарзе тиче, господин Петров треба да се сети да није Србија, нити су Срби протерали 300.000 Хрвата, већ је Хрватска протерала 300.000 Срба из њихових кућа током акција 'Бљесак' и 'Олуја' само зато што су Срби", навео је Стефановић и додао:

"Грађанима Србије је доста претњи хрватског режима и треба да знају да српска влада неће дозволити да се иживљавају над нашом земљом и њеним грађанима."

Петров је раније критиковао власт у Србији јер, како је навео, на свом Фејсбук профилу, није изручила Војислава Шешеља, кога назива ратним злочинцем, у Хаг како би му пресуда 31. маја била изречена у његовом присуству.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара