Принц од Велса са супругом на вечери код премијера Србије

Председник Владе Александар Вучић је заједно са супругом Тамаром био домаћин вечере коју је приредио у част принца Чарлса и војвоткиње од Корнвола. Вечери у Дому гарде, присуствовали су министри у влади Србије, званице из јавног, политичког и културног живота и представници дипломатског кора.

Вучић је здравцици рекао да је уверн да ће принчевски пар спознати традиционално српско гостопримство током боравка у Србији и да ће из наше земље понети најлепша сећања.

"Дижем ову чашу за здравље принца од Велса и војвоткиње од Корнвола, за добробит и даљи прогрес пријатељског британског народа, за нашу заједничку добробит", рекао је Вучић на свечаној вечери.

"Уједињено Краљевство и Србија су повезани дугогодишњим односима, успостављеним 1937. кад је први британски конзулат отворен у Београду", подсетио је Вучић.

Указао је на савезништво у два светска рата и навео да смо данас суочени са изазовима модерног света.

"Добродошли сте у нашу земљу", рекао је Вучић принцу Чарлсу и додао да се нада да ће долазити чешће.

"После последње посете принца Чарлса пре 38 година и Маргарет Тачер две године касније, овде нисмо видели премијера Велике Британије, ни принца од Велса, нити било ког толико значаја из ваше земље, надам да ћете долазити чешће у Србију, да ћете заволети нашу земљу и дивне људе", рекао је Вучић и додао: „људи које сте срели вечерас су поносни због тога и сви смо узбуђени да вас угостимо овде и извините ако смо негде погрешили".

Вечери су присуствовали принц Александар Карађорђевић са супругом Катарином, као и званице из политичког, културног и јавног живота Србије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво