Чомић: Кривци за страдале у хеликоптеру морају одговарати

Заменица председника Демократске странке Гордана Чомић изјавила је да ни после годину дана од пада хеликоптера када је страдало седморо људи нема података о предистражним радњама, а поготово не о истрази која се води са циљем да се нађу одговорни.

Како је ДС саопштио, Гордана Чомић је оценила и да Влада Србије ту трагедију третира као несрећан случај за који нико није одговоран.

Она је подсетила и да је јавност остала ускраћена за одговор на питања - ко је обавестио бившег министра одбране Братислава Гашића да је потребно покренути мисију, ко га је обавестио да бебу треба спасавати и на који начин је дошао до те информације, као и ко је мењао план лета.

"И мртвима и живима дугујемо те одговоре", навела је Чомић и додала да настрадали неће бити заборављени, те да ће одговори о кривцима бити пронађени ако не сада, онда идуће године.

Хеликоптер Војске Србије Ми-17 срушио се 13. марта 2015. године, нешто пре поноћи, у ширем рејону аеродрома "Никола Тесла" у Сурчину, на повратку из Рашке, одакле је превозио животно угрожену бебу из Новог Пазара.

У летелици су погинули пилот мајор Омер Мехић, пилот капетан Милован Ђукарић, заставник Небојша Трајић, механичар летач Иван Миладиновић, лекар Џевад Љајић, анестезиолог Мирослав Веселиновић и беба из породице Адемовић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво