Читај ми!

Вучић: Држава ће учинити своје, потребно осигурати имовину

Премијер Александар Вучић очекује најновији извештај како би се видело које ће тачке и које реке бити најугроженије како би због заштите становништва могли да пошаљу надлежне јединице.

Србију наредних дана очекују падавине од 60 литара по квадратном метру, због чега ће бити урађена анализа најугроженијих тачака, одржан састанак оперативног штаба и предузете све мере на заштити становништва, али потребно је и да грађани размишљају о осигурању своје имовине, поручио је премијер Србије Александар Вучић.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, истакао да прогнозе нису катастрофалне, као што су звучале јуче, али да је ситуација и даље веома проблематична.

"Сада очекујем најновији извештај да видим које ће тачке и које реке бити најугроженије, да бисмо тамо, пре свега због заштите становништва, могли да пошаљемо наше јединице. То ћемо решавати у току дана, а вечерас или ујутру ћемо имати састанак оперативног штаба да донесемо коначне одлуке", објаснио је Вучић који је претходно учествовао на округлом столу на тему "Женско предузетништво – потенцијал за развој".

Премијер је замолио становништво да се дисциплиновано понаша и да поштује оно што им саопште државни органи.

На питање да ли је сагласан са изјавом министра без портфеља задуженог за ванредне ситуације Велимира Илића да је за поплаве одговоран бог, Вучић је одговорио да не може да криви бога за природне непогоде.

"Имате елементарне непогоде, а наше је да урадимо што је могуће више", рекао је Вучић.

Истакао је да је поносан на чињеницу да је за време актуелне власти урађено више објеката водопривреде него у претходних 40 година, јер су они заштитили и Крупањ, добрим делом и Обреновац, доњи део тока Чемернице...

Поручивши да ће држава наставити да ради на превентиви, Вучић се осврнуо и на неопходност да се грађани осигурају од бујичних вода, као што је то пракса у, како је рекао, Швајцарској, Румунији и Бугарској.

"Код нас, када бисте то рекли некоме, линчовали би вас. Али, шта да радимо, борићемо се. Влада ће радити још више и јаче. Ваљда ћемо као грађани бити одговорнији и више осигуравати своју имовину. То је ствар и васпитања и промене свести, о којој сви морамо да размишљамо и то је за нас задатак на којем треба да радимо у будућности", закључио је Вучић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво