Селаковић: Не знам да ли ће Шешељ 31. марта бити у Хагу

Министар правде Никола Селаковић изјавио је да не зна да ли ће лидер СРС-а Војислав Шешељ 31. марта бити у Хашком трибуналу, за кад му је заказано изрицање пресуде.

"Шта ће се догодити до 31. марта, о томе нити могу, нити знам да говорим. Ради се о случају који је у рукама суда и видећемо како ће се даље поступати", рекао је Селаковић након обиласка Окружног затвора у Београду.

Министар правде је навео да постоје питања на која се не може дати искључив одговор, као што су "изручити Шешеља или не" и "да ли си за НАТО или за Русију".

"Ово је Србија, ваљда. Први задатак нам је да будемо за Србију, а тако је и у овом случају", рекао је министар правде.

Селаковић је напоменуо да Министарство редовно информише Хашки трибунал поводом захтеваних извештаја у вези са изручењем троје радикала, али да ти одговори носе ознаку поверљиво и да о њима не може да говори.

Селаковић је рекао да Министарство није добило никакве одговоре од Хашког трибунала поводом својих дописа.

Премијер Александар Вучић је добио одговор од председника Хашког трибунала Теодора Мерона, који је већ коментарисао, али у том одговору ми немамо никакво образложење за смрт Здравка Толимира, Милета Мркшића и других, рекао је Селаковић.

"Каже се да је дошло до смрти природном смрћу", рекао је Селаковић и подсетио да је влада у више наврата упозоравала на њихово лоше здравствно стање, али да трибунал тим поводом није преузео ништа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво