Вулин у Прешеву са представницима УНХЦР-а

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Радне групе за решавање проблема мешовитих миграционих токова Александар Вулин истакао је у Прешеву да Србија поздравља бриселске преговоре са свим земљама које су погођене на мигрантској рути и потрагу за решењем избегличке кризе.

Вулин је обишао привремени прихватни центар за мигранте у Прешеву са заменицом Високог комесара за избеглице УН Кели Клеменс и шефом Канцеларије УНХЦР-а у Србији Хансом Фридрихом Шодером.

Том приликом министар нагласио је да се очекује да ће до следећег Самита ЕУ, заказаног за 17. и 18. март, бити донете конкретне мере које ће регулисати положај миграната и свих земаља на мигрантској рути.

"Ми поздрављамо напредак који је сигурно постигнут, али још увек чекамо које су то конкретне мере и то је нешто што ће ипак морати да нам каже Европска комисија и Турска," навео је Вулин и нагласио да ће се Србија понашати као до сада.

Клеменсова је објаснила да Комесаријат за избеглице УН не учествује у договорима између Европске уније и Турске, па нема увид у преговоре.

Заменица Високог комесара за избеглице УН дошла је у Пешево, како каже, да се упозна са напорима власти Србије по питању великог броја избеглица и миграната из Авганистана, Сирије, Ирака и осталих делова света захваћених великом кризом.

"Овде сам са министром рада који је демонстрирао колико су власти у Србији спремне и колико се српски народ гостољубиво понео према онима који траже спас", рекла је Клеменсова и додала да ће Влада Србије имати подршку међународне институције коју она представља.

Вулин је женама запосленима у прихватном центру честитао и празник - Међународни дан жена и поклонио цвеће, а гошћи из Америке је посебно честитао и уручио поклон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво