Скот: Нећемо се смирити док не дођемо до пуне истине

Истрага о погибији службеника српске амбасаде отетих у Либији јесте у току и надам се да ћемо ускоро имати неке закључке, каже амбасадор САД у Србији Кајл Скот.

"Али потребно је време", рекао је Скот и додао да се испитују све чињенице пре и после ваздушног удара на камп такозване Исламске државе.

"Ситуација у Либији је веома хаотична. Истрага о томе шта се тачно догодило још је у току. Тешко је доћи до чињеница, али испитаћемо те чињенице и нећемо се смирити док не будемо дошли до пуне истине о томе", рекао је Скот Танјугу на маргинама Бизнис форума на Копаонику.

Говорећи о инвестицијама у Србији, Скот је на маргинама бизнис форума на Копаонику рекао да су фискалне реформе већ узеле маха и људи то препознају и поздрављају.

"На структурним реформама треба још радити, о чему се и говори на конференцији", рекао је Скот уз оцену да је важно да се настави путем којим је Србија кренула.

Сматра да су економски односи Србије и САД добри и подсећа да већ постоји низ америчких инвеститора који су активни у Србији, али и оних који испитују могућности инвестирања.

Према његовим речима, оно што нови инвеститори желе да виде јесте пре свега да могу да остваре профит али и да ће њихове инвестиције бити инвестиције у будућност једног стабилног региона.

Они такође желе да се увере да је владавина закона солидна, да неће бити суочени са корупцијом и да долазе на тржиште које расте, додао је Скот.

"Мислим да је то кључно питање, како да се Србија врати на пут јачег раста", напоменуо је амбасадор.

На питање да ли ће увођење директног лета Београд–Њујорк помоћи у привлачењу инвестиција, Скот је оценио да на инвеститоре мање утиче да ли имају или немају директан лет.

"Њихове инвестиције су много веће и дугорочније да би то утицало. Али неки ће можда доћи да виде земљу и потом размишљати о инвестицијама", рекао је Скот.

Амерички амбасдор који је недавно ступио на дужност је први пут на Копаоник бизнис форуму и сматра да је то одлична прилика за размену мишљења.

Ту су се, каже, окупили неки од најбољих економских умова и представници пословног света да размотре ситуацију и дају неку врсту смерница за будућност.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво