Читај ми!

Вучић за РТС: Прогласићемо стање елементарне непогоде у угроженим општинама

Премијер Александар Вучић рекао је за РТС да ће бити проглашено стање елементарне непогоде у општинама које су погођене поплавама и да ће бити донет програм за обнову. Истакао је да су штете неупоредиво мање него 2014. године. Србија је на добром путу, и ствoрила је праве темеље, рекао је Вучић говорећи о економском самиту на Копаонику.

Вучић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да су тимови радили на томе да се питање обнове законски покрије и поручио да су штете неупоредиво мање него 2014. године.

Како је навео, то је због мање разорности али и због тога што је нешто учињено на одбрани и што су направљене обалоутврде.

"Мислим да смо успели много тога да урадимо", поручио је премијер.

Осврнуо се и на људски немар и указао да су на неким местима фрижидери и шпорети рушили мост. Такође је навео и да у односу на прошли пут имовина није осигурана у већој мери. Александар Вучић је навео да ће сви добити накнаду штете.

Како је рекао, у Србији се стално траже кривци и "увек морамо да будемо кивни на некога, а никада себе не погледамо".

Рекао је да се поставља питање да ли су локалне самоуправе и предузећа урадили све што је требало, и поновио је да је много урађено на обалоутврдама и насипима, али да један део није урађен.

Осврнуо се и на проблем нелегалне градње на местима где не би требало да се подижу куће, као и на запушене канале.

Указао је да ће држава све надокнадити иако то није њена обавеза.

Када је реч о економском форуму на Копаонику, премијер је рекао да сви признају да је Србија значајно напредовала и створила праве темеље.

"Захвалан сам свима који су критиковали и који су знали да смо на добром путу", рекао је премијер.

Говорећи о рационализацији у јавном сектору, Вучић је рекао: "Не можете да тражите рационализацију и да нас нападате због отпуштања. Јесте ли за ефикасну или неефикасну управу?", упитао је премијер.

Како је навео, економисти на форуму нису поставили то питање и зато им је захвалан. Указао је и да су се сви сагласили да су постигнути добри резултати и да је потребно да у будућности буде још боље.

Рекао је и да ће се Влада борити за раднике РТБ-а и "Ресавице".

"Ја нисам спреман да кажем да ћемо то лако пустити низ воду и борићу се жестоко да нађемо партнере за то и инвеститоре", рекао је премијер.

Указао је и да је ниво инвестиција у 2015. био добар и да мора да буде још бољи у 2016.

Вучића брину мигрантска криза и унутрашња, национална и регионална стабилност. Рекао је да се неки неодговорно понашају и подсетио на "екстремистичке групе које нам говоре да се откачимо од европског брода".

"Ми 85 одсто робе извозимо у ЕУ и регион, нећемо да правимо било какве компромисе. Могу да изгубим изборе, али да правим компромисе са онима који припадају прошлости, не пада ми на памет", поручио је Вучић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи