Поповић: Русија поштује војну неутралност Србије

Председник Српске народне партије Ненад Поповић разговарао је у Москви са председником Одбора за спољне послове Горњег дома руског парламента Константином Косачовим и тим поводом рекао да Русија пружа пуну подршку војној неутралности Србије.

"Русија очекује балансирани приступ Србије у даљем развоју сарадње са постојећим војним савезима, уз пуну подршку њеној позицији војне неутралности", рекао је Поповић, саопштила је СНП.

На радном састанку Поповића и Косачова разговарало се и о ескалацији мигрантске кризе у Европи коју, како наводи Косачов, "Русија прати са великом пажњом".

Поповић и Косачов оценили су да мигрантску кризу треба решавати у њеном корену, кроз постизање услова за остварење мира и стабилности на територији Блиског истока.

Поповић сматра да је зато важна улога Русије у обрачунавању са Исламском државом.

Поповић је информисао Косачова, који је уједно и функционер владајуће Јединствене Русије, са којом СНП има потписан протокол о сарадњи, да ће Српска народна партија на предстојећим изборима у Србији наступити на заједничкој листи са Српском напредном странком.

Косачов је пожелео срећу двема партијама на изборима, уз жељу да заједно у будућој Влади Србије "наставе да доприносе развоју најбољих политичких, економских, војних и свих других односа између Србије и Русије", наводи се у саопштењу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво