Читај ми!

Николић: Желим да победи идеја која је добра за Србију

Председник Србије Томислав Николић каже да ће се прилагодити Влади која ће бити формирана након парламентарних избора. Истиче да је његов политички став да морају да се наставе реформе које је започела Влада 2012. и које доносе добро Србији.

Након расписивања ванредних парламентарних избора, председник Србије Томислав Николић одговарао је на питања новинара.

Рекао је да избори не зависе од тога да ли председник мисли да треба да их буде или не.

"Од часа када је влада одлучила, мој став није важан – поштујем Устав и закон. Испуњени су сви услови за расписивање и ја сам их расписао. Нико није требало да ме убеђује, само да докаже да ли су испуњени законски услови", рекао је председник.

Николић истиче да жели да победи СНС, јер сматра да би се много тога лошијег дешавало ако актуелна власт не обезбеди већину.

"Сам процењујем шта је за Србију најбоље, није више ствар хоћу ли моћи са неком другом владом да сарађујем, свакој ћу се прилагодити", рекао је Николић и поручио да се нико неће усудити да "заврши посао" осим СНС-а.

На питање новинара шта би кренуло на лоше ако не победи СНС, како је председник раније рекао, Николић одговара да власт без напредњака сигурно не би могла да настави реформе.

"Имали смо преживљавање власти до 2012, од 2012. владе које су се одлучиле да раде за Србију, па макар имале лошије резултате на изборима. Мој политички став и политичко мишљење је да је очигледно да морају да се наставе реформе које су започеле владе 2012. и 2014. и које доносе добро Србији", поручио је председник.

Каже и да је било очигледно да се у протекле четири године није мешао у рад Владе. Присећа се како је било док је био у опозицији.

"Бавим се политиком 26 година, 22 сам био у опозицији. Увек сам био за ванредне изборе, увек сам мислио да су недовољно способни они у опозицији који су против избора и да не разумеју основне поставке бављења политиком", каже Николић.

Понавља да очекује фер и демократске изборе.

"О регуларности може да се говори када се десе нерегуларности, а нема презумпције, јер вам се чини да изборе не можете да добијете. Избори ће бити регуларни, демократски", рекао је Николић истакавши да су изборне комисије у локалним самоуправама састављене од чланова свих посланичких или одборничких група.

На питање новинара да ли ће учествовати у кампањи, Николић је рекао да га неће бити срамота да пружи помоћ СНС-у ако му то затраже.

На констатацију да је у медијима кампања већ почела, председник одговара:

"Само мене не питајте како се медији у Србији понашају према људима. Не знам да ли има представника редакције која се није огрешила о мене, а никада не говорим против вас и ви мислите да је то моја слабост. Бар да сте ми нашли неку грешку, да сам као председник државе направио нешто што није добро за Србију. Насловне странице посвећене мени могле би у тексту да имају једну реченицу. Текста нема па се праве насловне фотографије преко целе стране."

Додаје да данашњи представници опозиције имају много мање разлога да се жале на писање медија него председник Републике.

"Желим да победи идеја за коју мислим да је добра за Србију и на то имам права", закључио је Николић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво