Читај ми!

Николићева посета Сарајеву одложена за јесен

Председник Србије Томислав Николић је у телефонском разговору са чланом Председништва Босне и Херцеговине Бакиром Изетбеговићем, прихватио његов предлог да се најављена званична посета Сарајеву, одложи за јесен ове године.

Председник Николић и члан Председништва Бакир Изетбеговић разговарали су о билатералној сарадњи, предстојећем сусрету у Сарајеву и изазовима са којима се суочава регион, пре свега о мигрантској кризи.

Николић је пожелео пуно успеха Бакиру Изетбеговићу у предстојећем председавању Председништвом БиХ и изразио задовољство због сусрета у оквиру процеса Брдо-Бриони у мају.

"То је прилика да земље региона разговарају о различитим изазовима, које могу решити заједничким напорима", нагласио је председник Николић.

Коментаришући избегличку кризу која потреса цео регион, председник Николић је нагласио да је Европска унија на великом испиту и изразио сумњу у проналажење решења, које ће бити правично за све земље погођене кризом.

"Када се вода замути, чисти се на извору, а не на ушћу", констатовао је председник Николић.

Саговорници су се сагласили да се званична посета Сарајеву одложи за јесен, због избора у Србији.

Члан Председништва Бакир Изетбеговић је изразио приврженост добросуседским односима Србије и Босне и Херцеговине. Он је такође изразио забринутост поводом новог таласа избеглица који се очекује на пролеће ове године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи