Поповић и Фјодоров о унапређењу економске сарадње

Председник Српске народне партије Ненад Поповић и први заменик председника руског парламента Николај Фјодоров разговарали су у Москви о начинима за унапређење економске сарадње између Србије и Русије.

На радном састанку Поповића и Фјодорова наглашено је да постоји огроман потенцијал за развој економске сарадње Србије и Русије, пре свега у областима пољопривреде и туризма, али да, нажалост, тај потенцијал "није реализован у пуном обиму", саопштено је из СНП.

Током разговора је констатовано да Србија има историјску шансу да повећа извоз у Русију, "услед санкција које је Москва увела ЕУ и Турској".

"Турски извоз у Русију, пре увођења санкција, вредео је око седам милијарди долара. Ако би српске фирме успеле да се изборе за само пет одсто тог колача, српски извоз у Русију повећао би се за 350 милиона долара", нагласио је Поповић.

Председник СНП је истакао да ће учинити све да српски пол?опривредници добију максималну подршку државе да заузму упражњене позиције турских произвођача на тржишту Русије.

Николај Фјодоров, који је уједно и високи функционер руске владајуће партије Јединствена Русија, пожелео је срећу заједничкој листи Српске напредне странке и Српске народне партије на предстојећим изборима уз жељу да после избора новоформирана Влада Србије настави да развија још ближе и интензивније односе између Москве и Београда.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи