Читај ми!

ДС: Удар на независност регулаторних тела

Покрајински одбор Демократске странке (ДС) упутио је оштар протест посланицима Српске напредне странке (СНС) у Скупштини Србије, јер ниједан од кандидата које је предложио Одбор за информисање Скупштине Војводине није постао члан савета РЕМ-а.

Одбор за информисање Скупштине Војводине предложио је за чланове комисије медијске стручњаке Владимира Баровића и Синишу Исакова.

"Осим што испуњавају апсолутно све критеријуме прописане законом, ови кандидати поседују неспорне професионалне и људске квалитете, те врхунске резултате у областима којима се баве", оценио је ДС у саопштењу.

ДС је навео да су двојица кандидата остала без подршке за чланство у савету РЕМ-а "само због тога што су из Војводине и што их је предложио војвођански парламент".

"То представља најгрубље кршење Закона који не предвиђа могућност одбијања предлога Покрајине. Овакав однос, као и однос чланова Одбора за културу према кандидатима које су предложила невладина удружења, сраман је и недопустив", пише у саопштењу.

ДС је подсетио да су посланици СНС-а раније упутили захтев да се из процедуре повуче предлог о избору представника невладиног сектора у савет РЕМ-а.

"Једина кандидаткиња која је изабрана, изјавила је да ће јој узор бити Александар Вучић. Одговорнима постављамо питање да ли је данас у Србији услов за добијање посла, дипломе, права на слободу и достојанствен живот, само и једино величање лика и дела Александра Вучића", додао је ДС.

Претходно је и председник Одбора за информисање Скупштине Војводине Душан Јаковљев критиковао Скупштину Србије јер није изабрала ниједног од два кандидата које је покрајински парламент предложио за чланове РЕМ-а.

Исаков или Баровић требало је да у Савету РЕМ-а замене бившег председника тог тела Горана Караџића, којем је мандат истекао у фебруару, а који је такође изабран на предлог Скупштине Војводине 2005. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво