Јовановић: Идемо на изборе да победимо Вучића

Лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић истакао је да су ванредни парламентарни избори прилика да се консолидује политички живот и ојачају институције, као и да на изборе излази са жељом да победи Вучића.

Чедомир Јовановић сматра да је неопходна промена система у коме је сва власт у рукама једног човека.

"Након четири године власти Вучића, свакоме у Србији је јасно како ће изгледати наша земља уколико он и након избора буде могао да се понаша онако како сам мисли да треба. Зато на ове изборе идемо да победимо Вучића", нагласио је Јовановић.

Такође, лидер ЛДП-а сматра да није нормално да "премијер буде и судија и тужилац и директор спортског клуба".

"Та чињеница не говори о његовој непобедивости и снази, баш напротив, она описује Србију као друштво у којем се не може још много на начин на који се живело до сад", истакао је Јовановић у саопштењу.

Иначе, Јовановић је навео да ће у фокусу кампање ЛДП-а бити крупни економски проблеми који утичу на живот грађана и земљу стављају на маргину према свим европским параметрима.

"Зато озбиљан приступ реформама пензионог и здравственог фонда, фонда социјалне заштите, али и система јавних предузећа и предузећа у реструктурирању представља кључни корак ка коначном завршетку транзиције у Србији", сматра Јовановић.

Лидер ЛДП-а тврди да је кључно довршити процес помирења у региону и регулисати односе са суседима.

"Једино посвећеношћу евроатлантским интеграцијама можемо очекивати да ће нас свет гледати са поштовањем и уважавањем, а чланство у ЕУ и НАТО-у не можемо постићи уколико немамо решене односе у окружењу", закључује Јовановић у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи