Читај ми!

Вучић упутио Николићу предлог за распуштање парламента

Председник Владе Србије Александар Вучић, на основу члана 109 става 1 Устава Републике Србије, упутио је предлог председнику Републике Томиславу Николићу да распусти Народну скупштину и распише изборе за народне посланике.

У образложењу је наведено да је Влада Републике Србије, у непуне две године, успела да спречи колапс јавних финансија, да тешким економским реформама изведе земљу из рецесије, као и да отвори прва поглавља на путу Србије ка Европској унији.

"Србија је данас и политички и економски стабилна земља са јасним перспективама напретка и просперитета", наведено је у образложењу.

Истиче се да је све те резултате Влада Републике Србије успела да постигне захваљујући поверењу грађана и њиховом јединству у подршци остварењу прокламованих циљева Владе.

"Влада Републике Србије сматра да је прва фаза у успостављању другачије, модерне и успешне Србије окончана тиме што су у потпуности стабилизоване економске и политичке прилике, те да је за обезбеђивање европског животног стандарда и утврђивање јасног и недвосмисленог пута наше земље у будућност потребна нова снага уједињене Србије са јасним мандатом да се реформе заврше и да омогуће нашој држави да буде на улазним вратима европске породице народа", наведено је.

У складу са наведеним, Влада Републике Србије предлаже председнику Републике да распусти Народну скупштину и распише изборе за народне посланике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи