Јединствена Русија за референдум о уласку Србије у НАТО

Високи функционер владајуће Јединствене Русије Сергеј Железњак заложио се за одржавање референдума у Србији о уласку у НАТО заједно са ванредним парламентарним изборима.

На сајту те странке објављено је реаговање Железњака "у вези са изјавом премијера Србије Александра Вучића о томе да у земљи неће бити одржан референдум о уласку у НАТО"

Железњак, који је заменик генералног секретара ЈР, навео је да "проблеме унутар земље морају да решавају сами грађани на референдумима".

"Одговорним политичарем може се сматрати само онај коме су приоритет интереси грађана рођене земље и који иступа као реализатор њихове воље", наводи се у изјави Железњака.

Према његовим речима, Русија сматра братским Србију, као и друге земље балканског региона, и зато "дели забринутост становника тих земаља због процеса насилног увлачења у алијансу".

"Притом ће се Русија с поштовањем односити према било ком избору народа тих земаља, ако то буде резултат истинске воље грађана", навео је Железњак.

Додаје да анкете јавног мњења показују да за 80 одсто Срба било које приближавање НАТО представља "болно питање".

"Управо због тога захтев за свенародно изјашњавање, заједно са одржавањем ванредних парламентарних избора, у потпуној мери одговара тежњи већине грађана земље, расположених против НАТО. Очекује се да је више од 100 хиљада људи спремно потписима да подржи иницијативу за одржавање референдума", наводи се у изјави.

Према, његовим речима, референдум је најслободнија и најдемократичнија форма изјашњавања народа и може једном и заувек да стави тачку на најважније спољнополитичко питање које може да одреди судбину државе.

"Само поштено, отворено свенародно изјашњавање може да заустави процес постепене дискретне атлантске интеграције, да се створе сигурне гаранције неуласка Србије и Црне Горе у НАТО и очување војне неутралности, које подржава већина грађана", навео је Железњак.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара