Посланици гласањем о сету закона завршавају рад у овом сазиву

У Скупштини Србије почело је изјашњавање посланика о 10 тачака дневног реда прве седнице редовног заседања, чиме ће посланици завршити рад у актуелном сазиву парламента.

Очекује се распуштање скупштине, с обзиром на најаву премијера Александра Вучића да ће председнику Томиславу Николићу данас упутити предлог за распуштање парламента, чиме ће се створити услови за расписивање избора.

Посланици ће се изјаснити о Предлогу закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, Предлогу аутентичног тумачења Закона о приватизацији, као и сету кадровских одлука.

Међу њима су избор судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства, као и разрешење функције председника Првог основног суда у Београду, Прекршајног суда у Крушевцу, Прекршајног суда у Јагодини, које је поднео скупштински Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу.

Посланици треба да се изјасне и о одлуци о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднео посланик Зоран Бабић, листи кандидата за избор чланова Савета Регулаторног тела за електронске медије, које је поднео Одбор за културу и информисање.

Ту је и Предлог одлуке о избору председника, заменика председника и чланова Управног одбора Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге, који је поднела Влада Србије, и предлог одлуке о престанку функције члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.

број коментара 0 Пошаљи коментар