Читај ми!

Зоран Ђорђевић нови министар одбране

Заклетвом пред посланицима Зоран Ђорђевић је ступио на дужност министра одбране, неколико дана пре него што са остатком Владе пређе у технички мандат.

Посланици Скупштине Србије изабрали су Зорана Ђорђевића за новог министра одбране. За Ђорђевићев избор гласало је 165 посланика, а против је било осам посланика. Ђорђевић је после гласања положио заклетву пред парламентом.

У  расправи о предлогу за постављење Ђорђевића, премијер Александар Вучић је истакао да се његовим избором гарантује стабилност система одбране, у којем има тешкоћа, али много мање проблема и у којем се сви понашају одговорно и разумеју потребе Србије.

Вучић је рекао да је, без обзира на то што ће убрзо бити расписани избори, важно како ће систем војске функционисати до маја, кад ће нова влада изабрати своје министре, будући да је Србија у "не једноставној ситуацији због мигрантске кризе", као и због тога што министар одбране има специфичан положај.

Зоран Ђорђевић је завршио Школу националне одбране – Високе студије безбедности и одбране, а тренутно приводи крају докторске студије, са дисертацијом из области економских наука, са усмерењем на финансијску контролу, управљање, извештавање и ревизију.

Члан је ГО СНС-а и Економског савета те странке, а у Министарству одбране је на функцији државног секретара од августа 2012. године, када је министар одбране био актуелни премијер Александар Вучић.

Мастер је економских наука у области међународно банкарство и финансије, заједнички програм на енглеском језику Универзитета Пантеион, Атина, Грчка – Факултета за друштвене и политичке науке и Факултета за међународну економију у Београду.

Професионално искуство је стицао на руководећим позицијама у области финансијског и извршног менаџмента у реномираним домаћим и међународним компанијама ("Комтрејд", "Кабел-икс"...).

Уско је усмерен на међународне финансије и банкарство, финансијску контролу и управљање, финансијско извештавање и ревизију, о којима је објавио више радова у водећим домаћим и страним научним и стручним часописима из економије и финансија.

Председник је Политичког савета за родну равноправност Владе Србије и Национални директор за наоружања, члан је удружења Менса Србија.

Стекао је више угледних професионалних сертификата, добитник је, између осталих, и награде "Михаило Петровић Алас" из области математике.

Рођен је у Београду 1970. године, ожењен је и отац двоје деце, говори енглески и руски језик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво