Живковић: Укинути рекламирање политичких странака

Посланици Скупштине Србије одбили су предлог Нове странке којим би се, како је рекао Зоран Живковић, уштедело више од 20 милиона евра колико се трошило ранијих година за кампању.

Посланик и председник Нове странке Зоран Живковић рекао је да је та партија тражила да се у дневни ред седнице парламента уврсте измене два закона које би укинуле рекламирање политичких странака у електронским медијима, што су посланици Скупштине Србије одбили.

"Ми смо тражили измене Закона о финансирању политичких странака и допуни Закона о избору народних посланика које би укинуле комерцијално рекламирање странака у електронским медијима и у време изборне кампање и изван њих", рекао је Живковић новинарима у Скупштини Србије.

Навео је да би то уштедело више од 20 милиона евра колико се трошило ранијих година за кампању.

"Тих 20 милиона евра би могло да реши неколико стотина проблема деце која болују од ретких и тешко излечивих болести. Ми смо дали образложење за измену тих закона и добили 12 гласова за што значи да су посланици изабрали да грађани гледају Вучића, Дачића, а пропустили прилику за излечење деце. То је поражавајућа слика", оценио је Живковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи