Посланичка питања

Посланици СНС-а, ДС-а, СПО-а, СДС-а, СПС-а, ЛСВ-а и посланик Партије за демократско деловање Риза Халими постављали су питања представницима власти на почетку данашње седнице.

Посланици СНС затражили су од Министарства унутрашњих послова информацију да ли је тачно да је Влада Војводине прошле године купила пет нових службених аутомобила, наводећи да је то доказ бахаћења актуелне војвођанске власти.

Напредњак Жарко Мићин је на почетку данашње седнице парламента, у коме посланици сваког уторка од представника власти траже одређене информације, изнео податак да је Влада Војводине у мају прошле године, иако има 143 возила, купила пет нових возила, марке "шкода", за која је укупно потрошено 12 милиона динара.

"Поставља се питање чему овакво бахаћење? Одговор је јасан када се види да Влада Војводине годишње троши више од 100 милиона динара за службена путовања", рекао је Мићин.

Посланик СНС-а је истакао и да је пред грађанима избор да ли желе политику афера, бахаћења, коју спроводи Бојан Пајтић, или желе политику штедње, одговорности, штедње марљивости, коју спроводи СНС, на челу са премијером Александром Вучићем.

Доказ такве политике, према његовим речима, јесте и продаја службених возила од стране Владе Србије.

Зато је на адресу Министарства финансија послао питање колико је укупно службених возила продато по одлуци Владе Србије и колико је држава зарадила од тога, а на адресу МУП-а колико је укупно возила регистровано на владу и скупштину Војводине и да ли је тачно да је купљено пет нових аутомобила.

Посланица ДС-а Гордана Чомић је од министра здравља Златибора Лончара затражила да јој достави проверљиве доказе о образовању, специјалистичким студијама, усавршавању, у оном облику како их је доставио приликом избора на ту функцију.

Рекла је да је Лончар дужан да јој поднесе те податке без кривотворења и грешака, јер је то питање односа члана владе и Скупштине.

Имала је питање и за министарку пољопривреде Снежану Богасављевић Бошковић, од које је затражила да провери шта се дешава са исплатама субвенција, будући да, како каже, пољопривредници тврде да је исплаћено само 2.000 од 6.000 и да се касни са исплатом.

Посланик СПО-а Жика Гојковић говорио је о све учесталијим нападима на здравствене раднике, његов колега из СДС-а Благоје Брадић о тешком економском стању на југу Србије и у Нишу, док је социјалиста Звонимир Стевић упитао Министарство културе и информисања да ли ће једини српски лист на Косову и Метохији Јединство бити угашен и које ће мере предузети да би то било спречено.

Посланица ЛСВ-а Нада Лазић указала је на велику сечу шума у Националном парку Фрушка Гора, где је у последње време посечено 10 хектара шума, па је Министарство пољопривреде и заштите животне средине упитала зашто је дозвољен тако велики обим сече багрема, да ли је у питању бесправна или санитарна сеча стабала и да ли су на огољеним површинама засађена нова стабла.

Посланик Партије за демократско деловање Риза Халими интересовао се да ли ће коначно да се реши веома осетљив проблем признавања диплома са косовских универзитета, а Анамарију Вичек из СВМ-а колико је поднето зхатева за нострификацију диплома ЕНИЦ/НАРИЦ Центру за информисање о признавању иностраних високошколских исправа и признавање у сврху запошљавања при Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

Седница је после посланичких питања на кратко прекинута због недостатка кворума.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво