Сутра прва седница редовног заседања парламента

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић заказала је прву седницу првог редовног заседања у овој години за уторак, 1. марта, са почетком у 10 часова, а на дневном реду ће бити 11 тачака.

На дневном реду, између осталог, биће Предлог закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, који је поднела Влада Србије.

Парламент ће разматрати Предлог аутентичног тумачења појединих одредби Закона о приватизацији, који је поднео Одбор за уставна питања и законодавство , као и избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства.

Порад тога, на дневном реду биће и разрешење председника Првог основног суда у Београду, председника Прекршајног суда у Крушевцу, председника Прекршајног суда у Јагодини, које је поднео надлежни одбор.

На овој седници посланици ће разматрати и разрешење и именовање чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднео народни посланик Зоран Бабић, листу кандидата за избор чланова Савета Регулаторног тела за електронске медије.

На дневном реду биће и избор председника, заменика председника и чланова Управног одбора Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге, који је поднела Влада и предлог одлуке о престанку функције члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки.

број коментара 0 Пошаљи коментар