Михајловић: Дачић намерно допушта нападе на СНС

Сексистички напад потпредседника СПС-а Предрага Марковића на министарку Јадранку Јоксимовић поново је показао сву неискреност лидера социјалиста Ивице Дачића и то како види сарадњу са Српском напредном странком, оценила је потпредседница СНС-а Зорана Михајловић.

"Не можемо више да се правимо да не видимо двоструку политику Ивице Дачића у којој он, као, заговора сарадњу са СНС-ом и хвали премијера Александрa Вучића, док у исто време толерише да његови највиши страначки функционери попут Бранка Ружића, Милутина Мркоњића, сада и Предрага Марковића, нападају министре и функционере СНС-а. Извините друже Дачићу, али то више не пролази и више не може да се сакрије да се све странке уједињују у једну колону против СНС-а", каже Зорана Михајловић.

Предраг Марковић је за Курир рекао да је, у случају Јадранке Јоксимовић, код њега присутна "једна еротска фасцинација", што је стављено и у наслов интервјуа.

Зорана Михајловић додаје да је и последњи напад Дачићевих партијских функционера показао да социјалисти у свом врху негују људе који вређају жене.

"После Војислава Шешеља који ми јавно прети силовањем, Драгана Шутановца који најпогрдним именима назива председницу Скупштине Мају Гојковић, Драгана Маршићанина који примитивно вређа жене на друштвеним мрежама, сада имамо Дачићевог потпредседника који јавно упућује сексистичке и непристојне поруке министарки Јоксимовић. Тиме се СПС сврстао уз странке којима је вређање и понижавање жена главна политика. Због тога очекујем да моје колегинице из СПС-а, које врло добро знају куда води овакво понашање политичара, подигну свој глас и осуде изјаве Дачићевог потпредседника", каже Михајловићева.

За разлику од осталих, Влада Србије чију окосницу чини СНС на делу је показала како се штите права жена и како видимо улогу жене у друштву", додаје се у саопштењу.

"Влада Србије и премијер, за разлику од свих других, јасно су показали одговорност за јавно изговорену реч. Верујем да ће бирачи добро запамтити све ове увреде и да ће помислити како би се осећале њихове мајке, супруге и сестре када би се неко њима обраћао као што се нама обраћају разни Шешељи, Шутановци, Маршићанини и Дачићеви потпредседници", каже Михајловићева.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво