Дачић позвао грађане да се одупру мржњи коју шири десница

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић позвао је грађане да се одупру "мржњи коју шири десница", њеним "маршевима и позивима на сукобе", рекавши да је прави патриотизам када се ради за своју земљу, када се бори за фабрике и путеве и када се жели да она буде велика по стандарду, економији и достигнућима.

"Све остало је ништа друго него позив на велику, заједничку, сахрану свих нас. То је позив да се оде из Србије, а не да се у њој остане. Од мржње коју шири десница, не може да се живи. Она не прави радна места, не зида школе и болнице, не доводи инвестиције. Мржња све то једе и уништава и тера нас да, на крају, једемо једни друге, јер ништа друго неће ни да нам остане. Србија је већ довољно ненасељена, незапослена и неразвијена, да би имала времена за мржњу", изјавио је Дачић Бети.

Дачић је рекао да је Србији "потребан рад, а не рат, грађење и стварање, а не рушење и уништавање", као и да је СПС "најпозванији да то каже", јер је учествовао у "свим догађајима деведесетих", за које је рекао да су били "неизбежни и захтевали су да се земља брани".

"Међутим, деведесете су биле одавно, свет се променио, Србија се мења и данас су јој рат и лудило најмање потребни. Ми морамо да оживимо нашу земљу, а не да наставимо да је сахрањујемо. Потребни су нам пријатељи, а не непријатељи", рекао је Дачић.

Према његовим речима, војна неутралност омогућује Србији да "сарађује са свима, у нашу корист".

"Зато данас, када десница маршира и позива на сукобе, треба отворено рећи - прави патриотизам је када радиш за своју земљу, када се бориш за фабрике и путеве, када хоћеш да она буде велика по стандарду, економији и достигнућима. Све остало је ништа друго него позив на велику, заједничку, сахрану свих нас. То је позив да се оде из Србије, а не да се у њој остане", изјавио је лидер СПС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво