Вучић на РТС-у о изборима 1. марта

Премијер Србије Александар Вучић је најавио да ће одлуку о изборима саопштити 1. марта, приликом гостовања на Радио-телевизији Србије, а онима који оспоравају његову политику поручио је да неће никога терати у коалицију након избора, нити му пада на памет да због постизборних коалиција прави било какве компромисе.

"Нећу правити никакве компромисе у погледу политике и плана за будућност", рекао је Вучић новинарима у Руми где је присуствовао отварању фабрике.

Сада, како је навео, имамо да марширају и десничари, окупљају се левичари, па разједињују, па имате спектар различитих интереса и тешко је све то сагледати, због чега је уверен да разговор о томе треба водити за једно пола године.

"Људи, међутим, треба јасно и отворено да разговарају о томе како ћемо напредовати у будућности и нећу правити никакве компромисе по питању плана и програма о будућности Србије", поручио је Вучић.

"Ако неко не види очигледне успехе, које нам признају и ММФ и Светска банка, тај не види да смо на добром путу", навео је Вучић.

Он лично у томе види неку врсту жеље код два различита дела јавности да се прекине с напретком и врати у далеку прошлост у којој је и он, како је навео, имао, не истакнуту, али не ни незапажену улогу, а "где нисмо разумели шта се у свету дешава".

"Имате и личне ставове неких који по сваку цену желе да негирају све што постигнемо, али, додао је, ја нећу правити компромисе и, ако изгубимо изборе, сигуран сам да ће они формирати владу, и с тим немам никакав проблем", истакао је Вучић.

"Али, нећу да правим владу с било ким ко жели да изолујемо земљу и изгубимо углед у свету", поручио је и навео да се мора направити договор о томе шта као друштво хоћемо. Хајде да видимо је л' ово мало боље него што је било, јесу ли ови из ММФ-а и СБ-а луди кад кажу да напредујемо, јесу ли сви они луди или има нешто у нама као да чезнемо за самоуништењем", запитао је Вучић.

Зато је поновио да је важно да разговарамо о томе ком типу друштва желимо да припадамо.

Није се, како је рекао, претргао да убеђује друге да иду с њим у коалицију, и закључио:
"Нећу правити никакве компромисе у погледу политике и плана за будућност, а ко хоће да се игра с будућношћу у томе нећу да учествујем".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво