Франс прес: "Змија" заменио униформу оделом политичара

Хашим Тачи, новоизабрани косовски председник, бивши је побуњеник познат под надимком "Змија", који је заменио борбену униформу оделом политичара и сада сања о томе да Косово уведе у ЕУ, наводи агенција Франс прес у тексту поводом Тачијевог избора.

Готово две деценије, он је играо доминантну улогу на косовској политичкој сцени, истакавши се у рату са Србијом између 1998. и 1999. као политички лидер Ослободилачке војске Косова, наводи француска агенција.

Популарност овог високог, проседог 47-годишњака који је седам година био премијер, а сада је министар спољних послова, порасла је када је Косово једнострано прогласило независност 2008, само три месеца након што је он освојио изборе, преноси АФП.

Његов имиџ је, међутим, нарушен извештајем Савета Европе из 2011. у којем је повезан са организованим криминалом и трговином органима током и после рата са Србијом, што он одлучно негира, наводи француска агенција.

Опозиција и демонстранти који су данас изашли на улице да би спречили његов избор за председника оптужују Тачија и за корупцију, незадовољни спорим развојем Косова и мањком посла.

Тачи, без обзира на све то, остаје непоколебљив, наводи АФП, за који је раније овог месеца рекао да би као председник био "симбол јединства за све грађане Косова".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара