Формирана коалиција "Грађани и грађанке Србије"

Политичка сцена Србија добила је нову предизборну коалицију, "Грађани и грађанке Србије", коју ће чинити пет странака, претежно представници националних мањина.

Како се наводи у саопштењу те коалиције која је данас формирана у Београду потписивањем коалиционог споразума, њу че ћинити Ромска партија, Буњевски грађани Србије, Војвођанска удруга Хрвата, Центар за људска права и националне мањине, Војвођанска асоцијација малих и средњих предузећа и предузетника и Заједница удружења жртава Другог светског рата Србије.

Према речима лидера коалиције и председника Ромске партије Срђана Шајна, програм “Грађана и грађанки Србије” заснива се на довођењу инвестиција, омогућавања наплате ратне штете, запошљавању не само у Србији већ и у Европи…

"Европа има потребе за нашим занатлијама и стручњацима, али ми у Србији морамо да задржимо најбоље од најбољих. Циљ нам је да се за најбоље студенте обезбеде станови и радна места, а они би за узврат у наредних пет година требало да остану у земљи", рекао је ССајн.

Потписници споразума истакли су да је прошло време подела и да уз уважавање различитости треба да градимо успешно друштво грађана и грађанки Србије.

"Роми, Буњевци, Хрвати су равноправни грађани ове земље те сматрамо да се кроз борбу за права мањинских етничких зајеница уствари индиректно боримо и за права свих грађана и грађанки ове земље", рекао је председник партије Буњевци грађани Србије Стеван Раиновић.

Председник Војвођанске удруге Хрвата Данијел Ковачевић истакао је да је колалицијом Грађани и грађанке Србије први пут постигнута политичка сарадња хрватске и буњевачке националне мањине и нагласио да је то доказ да се упркос нетрпељивости из прошлости може сарађивати на бољој будућности Србије, као у слогану колације -Заједно можемо!

Председница извршног одобра Центра за људска права и националне мањине Снежана Глишић сматра да постоји корпус људских И мањинских права који се морају унапредити, а једна од основних циљева за који ће се залагати је да у Србији има што мање правно невидиљивих грађана и грађанки.

Председник Војвођанске асоцијације малих и средњих предузећа и предузетника Ненад Миљешић рекао је да је потребно у потпуности променити пореску политику, посебно када је у питању опорезивање микро, малих и средњих предузећа.

"Потребно је нашим предузетницима обезбедити подстицаје и субвенције какви се дају и страним инвеститорима, као и да се предузетници чији су укупни приходи до 3.000.000 динара ослободе пореза", изјавио је Ненад Миљешић.

"Приступили смо коалицији са основим циљем да добијемо представнке у органима власти како би жртвама Другог светског рата и њиховим наследницима омогућили да добију ратну одштету. Ратна одшета не застарева, а да је могуће наплатити доказује и формирање Државне комисије'', изјавио је председник Управног одбора Заједнице удружења жртава Другог светског рата Србије Драган Нововић после потписивања коалиционог споразума.

Коалициони споразум потписали су председник Ромске партије Срђан Шајн и председник партије Буњевци грађани Србије Стеван Рајновић, председник Војвођанске удруге Хрвата Данијел Ковачевић, председник и потпредседница

Центра за људска права и национале мањине Хасан Дудић и Снежана Глишић, председник Војвођанске асоцијације малих и средњих предузећа и предузетника Ненад Миљешић и председник Управног одбора Заједнице удружења жртава Другог светског рата Србије Драган Нововић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи