Блиц: Решење о статусу Потежице кад одговори на питања

Комисија која истражује околности трагедије у којој је страдало двоје службеника Амбасаде Србије у Триополију, упутила је телеграмом амбасадору Оливеру Потежици питања на која треба да одговори, пише днавни лист "Блиц".

Позивајући се на неименоване изворе, лист наводи да ће након што Потежица одговори, бити донета одлука о његовом статусу, као и о статусу Амбасаде у Либији.

Кључно питање, на које још нема одговора, јесте зашто Амбасада није на време затворена или измештена у безбеднију државу, у складу са ранијом проценом БИА.

Амбасадор Потежица ниједном формално није затражио затварање или измештање Амбасаде, али је тражио своје пресељење у Тунис, непосредно пре отмице двоје службеника те амбасаде, новембра прошле године, пише Блиц.

Позивајући се на своја сазнања, лист пише да у том захтеву Потежица није тражио измештање осталих службеника, "због економских разлога".

Потежица је, наводи овај београдски дневник, у образложењу тог захтева посебно навео посао из Србије са лековима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи